2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Programajánló
  • »
  • Közösségi piknikkel egybekötött nosztalgia kirándulás szerveznek a Kapuzörgetők szombaton

Közösségi piknikkel egybekötött nosztalgia kirándulás szerveznek a Kapuzörgetők szombaton

Az 1970-es, 1980-as években, de még a 2000-es évek előtt is sokkal többet kirándultak a családok, mint manapság.

Sok Győri kapui lakos boldogan emlékszik vissza gyermekkorára (ami van, hogy 30-40 éves emlék), amikor a család egy-egy vasárnap délután felsétált a lakóhelyéről az Avasi kilátótig, a környéken kicsit kirándultak, piknikeztek, majd hazasétáltak, hazabuszoztak.Ezekre az emlékekre alapozva szervezik meg a Kapuzörgetők nosztalgia kirándulásukat a Győri kapuban élők számára augusztus 15-én, szombat délután. Az ötletadó még 2018 nyarán, a projekt tervezési fázisában egy heiyi lakos, Balogh Attila volt, aki családjával gyermekkorában gyakran kirándult az Aba utcából a Kilátóig és vissza. A közösség hamar befogadta a javaslatot és beillesztették a Helyi Cselekvési Tervbe, amelyet 2018 szeptemberétől folyamatosan valósítanak meg a Kapuzörgetők. A kirándulásra az eredeti tervek szerint júliusban került volna sor, de a rossz időjárás keresztülhúzta a csapat tervei

Most azonban jó időt prognosztizálnak a meteorológusok hétvégére, így semmi sem állhat a Kapuzörgetők útjába. Részletek: 2020.08.15-én, szombaton 16:00-kor találkozó a Szent Anna téren, a villamos megálló mögött. A program ötletadója, Balogh Attila és a Kapuzörgető projekt közösségfejlesztője, Czerődi Zita fogadja a túrára jelentkezőket. Indulás az Avasra, közben kisebb megálló a Jézus kútjánál, egy-egy nevezetsebb megállóhely, majd érkezés az Avasi kilátóhoz kb.17:00 órakor. Az útvonalat a szervezők korábban letesztelték, gyermekeknek és idősebbeknek is könnyen teljesíthető.

Itt már 16:30-tól egy önkéntesünk, Kaló Tamás, a Természeti értékeink megismerése és csillagles című akciósorozatunk ötletgazdája várja a csapatot, aki csatlakozik hozzájuk a túra hátralévő részében. Fotózás az Avasi kilátónál, majd séta az Ifjúsági Parkba. Akik nem szeretnének részt venni a túrán, de a Kilátónál szívesen fotóznának, csodálnák a tájat, velük 16:30-17:00 óra között találkozunk a Kilátó tövében.

E közben egy másik csapat tagjai, 14:30-kor találkoznak a Győri kapui SPAR hátsó parkolójában. majd gépjárművekkel elindulunk a Hidegsoron keresztül az Avasra. Akik tömegközlekedéssel vagy külön úton jönnek egyénileg, velük 14:45-kor találkozunk az Ifjúsági Parkban, ahol felállítjuk a bográcsot és elkezdődik egy közösségi főzőcskézés. Ennek a programelemnek a háziasszonya a Kapuzörgető projekt másik munkatársa, Lajosházi Zsuzsanna. Miközben megfő az étel, a gyermekeknek játék lehetőség a parkban, futball és kosárlabda pályák, sok zöld terület áll a rendelkezésre. Egyénileg vagy kívánságra vezetővel, lehetőség lesz kisebb kirándulásra a Kilátó környékén. Felfedezni a rég elfeledett helyeket, megannyi emléket.

Tervezetten 17:00 órára elkészül az étel, mikor megérkeznek az éhes vándorok is és a két csapat immár egy közösségként piknikezik. Akinek kedve van szalonnát, kolbászt is süthet.

A programon a részvétel ingyenes. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt, bármely korosztályból, éljék át újra gyermekkori emlékeiket, vagy legyen ez az első alkalom amire évtizedek múlva nosztalgiával emlékezhetnek majd vissza.


A program a „Kapuzörgető”Helyi identitás és kohézió erősítése projekt keretén belül valósul meg.
Szervező: Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek