2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF

Kiállítás Miskolcon a MissionArt-ban

A Vasgyári művésztelep 2011. című kiállítás megnyitója lesz szeptember 18-án vasárnap 18.30 órakor a MissionArt Galériában.

A megnyitón Ujj Zsuzsi énekel, kíséri Darvas Kristóf.

A MissionArt Galéria 2011. június 19-26. között művésztelepet szervezett Miskolcon a volt vasgyár területén. Házigazda a Factory, támogató az NKA volt. Az egy hétig tartó eseményen a DAM 2004 Kft jóvoltából a résztvevők szabadon mozoghattak a gyár egész területén és a már nem működő csarnokokban, épületekben. Egy különleges világ,  hétköznapi létünktől eltérő dimenzióiban tett „kirándulások” gyakran a Stalker emlékét idézték. Több performansz, filmetűdök, sok ezernyi fotó és több videómű nyersanyaga készült az eltelt napok alatt, miközben a „táborlakók” (Bánki Ákos, Csontó Lajos, feLugossy László, Koronczi Endre, Molnár Ágnes Éva, Szabó Attila, Szirtes János, Varga Éva, Verebics Ágnes) egy máshol létre nem jöhetett közösségi élményben részesültek. A kiállításon a művész telepen készült C-printekből és videomunkákból mutattak be egy szűkebb válogatást.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megtekinthető kiállítások a Múzeumok Éjszakája időtartama alatt: (17:00-től 02:00-ig) Képtár: • A titkos és a publikus o A múzeum kiállítása Köves…

További cikkek