2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Kapuzörgető

A „Kapuzörgető” – Helyi identitás és kohézió erősítése projekt az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület és konzorciumi partnere, a Miskolc Város Kultúrájáért Közalapítvány kezdeményezése.  
A program célja Miskolc Győri kapu városrészében működő aktív közösségek támogatása és új közösségek létrehozása olyan itt lakók, itt tevékenykedők segítségével, akik szeretnének közösségben kibontakozni. Ezen cél eléréséhez munkánkat közösségi beszélgetésekkel, interjúkkal, fórumokkal kezdtük meg 2018 tavaszán. Az Ifjúsági és Szabadidő Házban közösségi információs pontot alakítottunk ki. A tervezési szakaszt közösségi felmérés, majd ennek eredményeként három évre szóló cselekvési terv elkészítése zárta le, amely munkában – mind minden más programelemben – a lakosság aktív magja is tevékenyen részt vett.  Olyan akciókat, folyamatokat foglal magában ez a terv, amely megvalósításában az itt élők maguk is részt vesznek ötletgazdaként, szervezőként és megvalósítóként egyaránt. Ezek a programok mind-mind közösségi igényeket elégítenek ki, megvalósításuk 2018 szeptemberétől folyamatos. Ilyen akció keretén belül szerveztük meg soron következő akciónkat, amely a Győri kapu egykori kultikus szórakozó- és vendéglátó helyeire való emlékezés első állomáshelye:

„Emlékezzünk a Rózsakert Sörözőre – múltidéző délután a Kapuzörgetőkkel”

Ideje:         2019. április 30. (kedd), 16:00 –  
Helyszíne:     A Győri kapu utca 85. és a Gálffy Ignác utca 3. közötti terület – az egykori helyszín         közelében
Programterv:
•    Múltidéző kerekasztal beszélgetés a Herman Ottó Múzeum munkatársai, az Észak-Keleti Átjáró Egyesület, a Miskolc a Múltban Csoport, a Rózsakert Söröző egykori dolgozói, vendégei és egyéb helyismerettel rendelkező és helytörténet iránt érdeklődő lakosok közreműködésével.
•    Rózsaültetés az egykori Rózsakert Söröző pontos helyén.
•    Győri kapu városrész témájú kvízjáték nyereményekért, amely játékban minden megjelent részt vehet és senki sem távozhat üres kézzel.
•    Jótékonysági fröccs-parti során egyfelől felidézzük az akkori hangulatot, másfelől ez egyben  jótékonysági program is, melynek bevételéből egy olyan kiadvány elkészítését támogatjuk, amely a Győri kapuról szólna, szerkesztésében, a benne lévő cikkek megírásában a helyi lakosság szintén aktívan részt venne.  
•    A kor szellemét megidéző zenei programról Burai Béla és barátai gondoskodnak.

A program ingyenesen látogatható, de helyszíni regisztrációhoz kötött.  

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126466
Női fotográfusok, a kézművesség világnapja és MaDok-filmek kerülnek fókuszba június elején a Néprajzi Múzeumban, sőt rendhagyó raktárlátogatásra is …

További cikkek