2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

IV. Gyömrői Lecsófőző és Hagyományőrző Fesztivál

Látvány és izgalom, vásári hangulat és minden, ami a szem-szájnak ingere! Lecsófőző verseny, Parasztolimpia és fergeteges utcabál várja az érdeklődőket 2013. augusztus 31-én Gyömrőn!

Fafaragók, kosárfonók, fazekasok és más kézművesek tartanak bemutatót, árusítják portékáikat. A kirakodóvásár körül megelevenednek a régmúlt játékai, lehet íjászkodni, lovagolni. A gyermekeket kézműves foglalkozások is várják, óriásbábosok, gólyalábas vásári komédiások, hujákolók mulattatják.
A Parasztolimpia népi játékokra, falusi szokásokra épülő látványos és mulatságos vetélkedője a szántóvetők munkájának elemeiből tevődik össze: lesz farönk hasogatás, kukoricamorzsolás, asszonytolás talicskán, borlopózás, szalmabála cipelés, gumicsizma hajítás, csirkefogás.

Mindeközben a lecsó felséges illata lengi be a rendezvény helyszínét. A népszerű nyári étel kereken ötven különböző, ínycsiklandó formában (pl. tejfölös lecsó, csáky lecsó, boros lecsó, székely lecsó, galuskás lecsó, padlizsános lecsó, lecsó ananásszal, cukkinis szecska lecsó) kerül a szakavatott zsűri és természetesen a közönség elé.

A nap során többször fellépnek a környék legnevesebb tánccsoportjai, akik a Kárpát-medence számos táncát, népviseletét is bemutatják. Este a Retroleum zenekar veszi át tőlük a mikrofont, akik a csaknem éjfélig tartó utcabálon ismert külföldi és hazai előadók számait adják elő.
A belépés a rendezvény minden programjára díjtalan!
Megközelíthetőség, parkolás: a 4-es főútról vagy az M0-ásról (a Maglódi kijárótól a rendezvény helyszíne, a Tőzeges-tó-partja kb. 8 kilométer), a parkolás ingyenes. Távolsági busszal az Örs Vezér tértől vagy a Köki termináltól (kb. 35-40 perc), vonattal pedig a Keleti pályaudvartól (kb. 20 perc).

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói, gyermekei és az egész család számára ismét megszervezik a JUNIÁLIS…

További cikkek