2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Ingyenes gyereknapi program az esélyegyenlőség jegyében a Millenárison

A korábbi évekhez hasonlóan a Millenáris május 30-án, vasárnap ingyenes gyereknapi programot szervez – az idén az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletével összefogva. A maratoni rendezvényen különböző világokat ismerhetnek meg a gyerekek, ügyességi játékokon és kreatív, fejlesztő foglalkozásokon vehetnek részt. A nap kiemelkedő eseménye lesz még a Ghymes együttes koncertje, valamint a Langaléta Garabonciások és a Ládafia Bábszínház egy-egy előadása. Azt szeretnénk, ha ezen a napon minél több kisgyerek venné birtokába a Millenárist. Sajnos számos hátrányos helyzetű – fogyatékkal élő, árva vagy csak nehéz anyagi körülmények között élő – kisgyermek van, akik számára ez segítség nélkül elérhetetlen lenne. Rájuk gondoltunk, amikor a Millenárissal közösen – különös tekintettel arra, hogy 2010 a szegénység és a kirekesztettség elleni küzdelem éve Európában pályázatot hirdettünk a gyereknapi programokra történő ingyenes, külön busszal való utazásra.

A pályázatra olyan, segítséggel, fogyatékkal élő, speciális nevelési igényű valamint állami gondoskodásban élő gyermekeket nevelő intézmények, hátrányos, szegény sorban élő családokat tömörítő szervezetek jelentkezhettek, amelyek 3-12 éves gyermekek nevelésében vesznek részt.

A május 20-án lezárult pályázatra 30 pályamű érkezett, a pályázók közül 10 intézmény nyert ingyenes utazást. A pályázók kivétel nélkül nehéz sorban élő gyermekeket nevelő intézmények, gyermekotthonok, iskolák, óvodák az ország szinte minden szegletéből.

 

A nyertes pályázatokat benyújtó intézmények:

 

  • Cigány Kisebbségi Önkormányzat, Újkenéz (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megye)
  • Margaréta Gyermekotthon, Felsőpetény (Nógrád megye)
  • Igazgyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Berettyóújfalu (Hajdú- Bihar megye)
  • Zirc Kistérségi Szociális Szolgáltató Központ (Veszprém megye)
  • Koncz Dezső Többcélú Gyógypedagógiai Intézmény, Zalaszentgrót (Zala megye)
  • Rákóczi Zsigmond Általános Iskola, Vizsoly (Borsod – Abaúj – Zemplén megye)
  • Napközi Otthonos Óvoda, Vereb  (Fejér megye)
  • Tolna Megyei Gyermekvédelmi Igazgatóság, Szekszárd (Tolna megye)
  • Napraforgó Tagóvoda,  Zichyújfalu (Fejér megye)
  • Petőfi Sándor ÁMK,  Madaras (Bács- Kiskun megye)

 

 

A pályázat eredményeképpen mintegy 400 gyermek várja nagy izgalommal, hogy talán életében először Budapestre látogasson. Reméljük, hogy olyan élményekkel térnek majd haza, amelyek még sokáig megszínesítik mindennapjaikat.

 

 

Gyereknapi program, 2010. május 30.

 

10.00–17.00 Egész napos pontgyűjtő játék ajándékokért: sportversenyek, társasjátékok, kézművesség különböző világokban: űr, cirkusz, középkori vásár, dzsungel. Babajátszóház a víz jegyében.

 

Előadások:

10.00 Óriás Lépegető – Tündértáncház a legkisebbeknek

11.00 A Ghymes együttes gyerekkoncertje: Csak a világ végire

13.00 Mesekör – zenés-táncos foglalkozás

14.00 Ládafia Bábszínház: Vásári Bábcirkusz

17.00 Gulyás Laci és a Langaléta Garabonciások zenés előadása

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek