2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

II.Győri kapui Disznótor

Az Esély és Részvétel Közhasznú Egyesület – a Kapuzörgető közösségfejlesztő projekt részeként – múlt évben indította el, hagyományteremtő céllal Dr. Nagy Ákos és Hollósy András képviselő urak segítségével a Győri kapui farsangi ünnepváró programot.

Idén, február 8-án, szombaton kerül sor a rendezvény folytatására, a megvalósítás helyszíne ismét a József utcai ifjúsági sporttelep.  
A program célja a Győri kapuban élők számára egy olyan disznótorral és kézműves vásárral kísért ünnepváró program létrehozása, amely a városrészben élők számára kínál közösségépítő eseményt és amelyre természetesen a város egyéb részeiből is szeretettel várják az érdeklődőket. Bízunk abban, hogy az esemény évről-évre megismédlődhet és ennek a farsangi ünnepvárásnak valódi hagyománya teretdőhet meg a Győri kapuban.  
Idén a Győri kapu városrész mind a négy önkormányzati képviselője: Deák-Bárdos Mihály, Erdei Sándor Zsolt, Dr. Nagy Ákos és Dr. Simon Gábor is támogatták a program létrejöttét és segítenek annak szervezésében.

A program címe: „II. Győri kapui disznótor – farsangi ünnepvárás”
Ideje, helye: 2020. február 8. (szombat), József utcai Ifjúsági Sportpálya 3531 Miskolc, József utca 30.
Program:
09:00 Megnyitó
09:10 Jótékonysági disznótoros mulatság és farsangi vásár
Ennek során látvány tepertőkészítés, szűzpecsenye, oldalas és egyéb disznóságok frissen sütése, hurka, kolbász, szalonna sülve vagy nyersen történő árusítása garantálja a látogatók kulináris élvezetét.    
Közben…
–    Élő zene  
–    Kézműves farsangi vásár
–    Lángossal, finom farsangi fánkkal, forró téli italokkal, jóféle pálinkákkal, teával és üdítővel várjuk vendégeinket  
A disznótor közösségi jellege mellett egyben jótékonysági program is, amelynek bevételéből egy olyan kiadvány elkészítését támogatjuk, amely a Győri kapuról szólna, szerkesztésében, a benne lévő cikkek megírásában a helyi lakosság szintén aktívan részt venne.    

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…