2021. 10. 16. szombat

Gál
1 EUR 360 HUF
1 GBP 426 HUF

Idén is Születés Hete Fesztivál Miskolcon

Országosan immár kilencedik, Miskolcon pedig ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Születés Hete Fesztivál 2011. május 1. és 8. között. A Születés Hete egy olyan egységes arculattal rendelkező országos rendezvénysorozat, melynek keretében a családalapítással, gyermekneveléssel kapcsolatos információk koncentráltan érhetők el az érdeklődők számára. Miskolcon öt évvel ezelőtt a Holdam Egyesület vette kezébe a szervezést annak érdekében, hogy az itt élő várandósok közösen ünnepelhessék a babavárást, a szülés csodáját és a család születését, mindezek minél teljesebb, tudatosabb megélését, valamint hasznos információkat és segítséget nyújtson.

A miskolci Születés Hete Fesztivál május 1-én az Anyák Napi Zsongás programmal indul, ahol az édesanyákat anyák napi meglepetések várják. A hét során a várandósok közösen készülhetnek a szülővé válásra, alkalom nyílik megismerkedni a kismama jógával, a vajúdás különböző technikáival, valamint az intimtorna és a homeopátia előnyeivel. Megtudhatják, milyen lehetőségek kínálkoznak a természetes szülésre kórházi körülmények között, információt és segítséget kaphatnak a szoptatással kapcsolatban. A kisgyermekes szülők is változatos programok közül választhatnak: lesz zenés-táncos foglalkozás gyermekeknek, baba-mama-papa jóga, valamint egy mentőtiszt vezetésével megtanulhatják a csecsemő és gyermek újraélesztést. Emellett számos pszichológiai témájú előadásra látogathatnak el az érdeklődők.

Május 4-én szerdán, “Értékes vagy! Szerethető vagy!” címmel Hoppál Bori testtudat-oktató tart előadást kamaszoknak az önelfogadásról és a belső értékekről, amely már korábban is óriási sikereket könyvelhetett el.

Az idei miskolci Születés Hete Fesztivál fő rendezvénye május 5-én, csütörtökön a CSALÁD ÉS HIVATÁS konferencia lesz, melyet a Holdam Egyesület a Miskolci Egyetem Szociológiai Intézetével, Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Területi Bizottságával és a Társadalomelméleti Szakbizottságának Szociológiai Munkabizottságával közösen szervez. A délelőtt folyamán előadások lesznek hallhatóak, délután kerekasztal-beszélgetés, illetve családbarát cégek bemutatkozása várja az érdeklődőket. A program ideje alatt gyermekfelügyelet, illetve játszóház díjtalanul vehető igénybe.

Az egész hetes rendezvénysorozat a Mamamérföld az édesanyákért programmal zárul. Ebben az évben is meg lehet tenni a Mamamérföldet, ezúttal Tapolcán. A nemzetközi rendezvényhez, mely az anyaság megünneplésére és az anyaság fontosságára buzdít mindenkit, Miskolcon kívül
Kecskeméten, Encsen és Gödön csatlakoznak.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum