2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF

HOM- ajánló

 

  1. Spanyolnátha Nemzetközi Küldeményművészeti Biennálé

A Spanyolnátha művészeti folyóirat, a Magyar Küldeményművészeti Társaság, a Herman Ottó Múzeum és tagintézménye, a Miskolci Galéria R_ebell címmel rendezi a IX. Spanyolnátha Nemzetközi Küldeményművészeti Biennálét.

Petőfi Sándor a magyar költészet géniusza, a világszabadság eszméjének első magyarországi szónoka. Hősszerelmes, vándorszínész, utazó, hazafi, férj és apa, de mindenekelőtt szabadságharcos szóban és tettekben egyaránt.

A felhívással a költő születésének 200. évfordulójára emlékezve azt kérjük, hogy a mail art művészek a Petőfi-eszmény, a világszabadság elérésének áhítata, a szólás- és gondolatszabadság eléréséért vívott harc előtti tisztelgés jeleként fogalmazzák meg alkotói véleményüket.

A művekből az esemény méltóságához, ill. a rendező szervek koncepciójához, hangvételéhez illő módon 2023. május 11-én, Miskolc város napján, válogatott kiállítás nyílik a Herman Ottó Múzeum Miskolci Galéria Thália-házában.

A kiállításon csak postán küldött, maximum A/3 méretű művek szerepelhetnek.
A művek beérkezésének határideje: 2023. április 25.

Postacím: Vass Tibor – Spanyolnátha, 3563 Hernádkak, Ifjúság u. 5.

További információk:
https://fb.me/e/YGo3ePyZ

***

Ünnepi nyitvatartás

Március 15-én ingyenes a belépés a Herman Ottó Múzeum Pannon-tenger Múzeum Kiállítóépületébe, mely a szokásos rendben, 9 és 16 óra között tart nyitva.

***

Hassler Énekegyüttes és barátai

Március 18-án 16:00 órakor a Pannon-tenger Múzeum Kiállítótermünkben vendégünk ezúttal dr. Mezősi Tamás, a Baráthegyi Vakvezető Kutyaiskola kiképzője és alapítványának elnöke, aki nem érkezik egyedül: magával hozza Trafi kutyát is, akivel a törökországi földrengés túlélői után kutattak a HUNOR mentőcsoport tagjaként.

A beszélgetés során a közelmúlt eseményei mellett a zenei kötődésről, az egyetemi évekről, a Neptun Búvárklubban való részvételről és egy törpeuszkárról is hallhatnak, aki fontos szerepet játszott vendégünk életében, elköteleződésében a segítőkutyák kiképzésének irányába. A zenei közreműködést – a korábbi alkalmakhoz hasonlóan – a Hassler Énekegyüttes szolgáltatja.

***

(N)ők is harcoltak ’48-ban

A szabadságharc hősnői előtt tisztelgő tárlat nyílt a Herman Ottó Múzeum támogatásával a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban.

***

Meseíró pályázat

A miskolci Herman Ottó Múzeum meseíró pályázatot hirdet gyerekek és felnőttek számára a 10 éves fennállása alkalmából .A pályázat benyújtásának határideje: 2023. május 31.

Téma a Pannon-tenger Múzeum három önálló állandó kiállítása (A Kárpátok ásványai, az Őserdei ösvényeken…, és a Dínók Földjén – MezoZOOikum) kapcsán a téma szabadon választható. Pályázhat egyén, szerzőpáros, vagy csoport.

Ezt követően a Múzeumok Éjszakáján debütált mesékből illusztrációs pályázatot hirdetünk.

További információk:

https://hermuz.hu/2023/02/20/meseiro-palyazat/

***

A KÉP MÖGÖTT – A Miskolci Galéria képzőművészeti sorozata

„Húsvét a képzőművészetben”

Máger Ágnes képzőművész vetítéssel egybekötött művészettörténeti előadása

Időpont: 2022. március 23, csütörtök 17 óra
Helyszín: Pannon-tenger Múzeum Kiállítóépület
(3529 Miskolc, Görgey Artúr u. 28.)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…