2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Hétvégi programok Miskolcon

Március 14. szombat

14:00 Ökumenikus megemlékezés Bárczay Miklós ‘48-as századparancsnok sírjánál a Hejőcsabai Református temetőben
15:00 Ünnepi megemlékezés a Gárdonyi Géza Művelődési Ház parkjában lévő Országzászlónál.
Beszédet mond Barta Gábor önkormányzati képviselő.
17:00 Koszorúzás az Avasi temetőben Palóczy László és Szemere Bertalan emlékművénél, valamint Horváth Lajos és Butykai József sírjánál.
18:00  Kovács István József Attila-díjas költő, író, történész, polonista Bem tábornok – Az örök remények hőse című könyvének bemutatója a Művészetek Háza Pellini Kávézójában. A könyvet ismerteti és a helyszínen dedikálja a szerző.

Március 15. vasárnap

10:00 Családi nap a Rákóczi-házban
A családok megismerkedhetnek a Gondolatmenet című kiállítás hagyományokkal és a háborúval foglalkozó anyagával. Játékos feladványokkal és kreatív tevékenységgel várják az érdeklődőket.
11:00  Tárlat-Túra: indulás a Színészmúzeumtól. A séta során az épületekkel és új kiállításokkal ismerkedhetnek meg a látogatók. További helyszínek: Feledy-ház, Petró-ház, Rákóczi-ház,papszeri kiállító épület.
11:00 Családi nap a Szent István téren, melynek keretein belül 11 órától 17 óráig meglátogathatják a Huszártábort, ahol fegyverbemutatókra, huszárok és lovaik bemutatására kerül sor. Mindemellett lesz 48’- as játszóház, mesemondás, meseszínház, történelmi játékok, íjászat, kézműves vásár és különböző mesterségeket is bemutatnak. A későbbi órákban 14 és 17 óra között sor kerül a Csűrdöngölő Népzenei Együttes műsorára, a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium néptánccsoportjának előadására, illetve a Regélők Énekegyüttes koncertjére. A színpadi programokat rossz idő esetén a Művészetek Házában tartják.
13:00 Zenei esték a Szemere-szalonban a Herman Ottó Múzeum papszeri kiállító épületében.
A Herman Ottó Múzeum és a Miskolci Galéria kiállító helyei ezen a napon ingyenesen látogathatóak.
15:00  Ökumenikus Istentisztelet a Görömbölyi Görög Katolikus templomban.
15:00 Ünnepi megemlékezést és koszorúzást a Petőfi téren. Ünnepi beszédet mond Dr. Kriza Ákos, a város polgármestere, illetve megtekinthetik a Kösöntyű Néptáncegyüttes produkcióját.
16:30 Ünnepi beszédet tart az Erzsébet téren Csöbör Katalin, országgyűlési képviselő.
16:00 Ünnepség a forradalom és szabadságharc tiszteletére a görömbölyi kopjafánál.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Lóra, magyar, lóra!
Lóra, magyar, lóra!(Arany János) Tisztelgés a Párizsi Olimpiai Játékok előtt ifj. Vastagh György mezőhegyesi lovas szobraival, Molnár-C. Pál lovas …

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…