2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF

Gyermeknap a Miskolci Állatkertben

Május 26-án, Gyermeknapon egész napos programokkal várják a Miskolci Állatkertbe látogató gyerekeket. A szokásos óránkénti látványetetések és állatbemutató mellett arcfestő és lufihajtogató bohóc is fogadja a gyermekeket, akik délután kézműves foglalkozáson is részt vehetnek. Családi totó kitöltésére is buzdítják a látogatókat, amelyben az állatkert lakóiról mérhetik fel ismeretüket. A játék megfejtői közül három szerencsés állatkerti ajándékokkal gazdagodhat majd. Ők május 27-én, hétfőn olvashatják nevüket az állatkert honlapján.

Gyermeknapon az állatkert nem feledkezik meg természetesen az állatgyerekekről sem, hiszen az idei tavaszon ismét több állatfaj is utódokkal örvendeztette meg a látogatókat. Szépen gyarapodnak a két hónappal ezelőtt született Liszt-majmocska ikrek, gyorsan nőnek, de még nem vetették le csíkos kölyökkori ruházatukat a vadmalacok, a muflonbárányok pedig már az anyatej fogyasztása mellett legelésznek is.

A Bennett-kenguru család legifjabb tagja ugyan már hónapokkal ezelőtt a világra jött, ám csak az elmúlt hetekben mutatta meg magát először az érdeklődőknek. A kengurucsemeték ugyanis nagyon fejletlenül, alig néhány grammosan születnek, ezt követően azonban 5-6 hónapon keresztül a külvilág számára láthatatlanul fejlődik az anyja erszényében. Első alkalommal március közepén dugta ki a fejét, majd újabb néhány hét telt el, mire először el is hagyta azt. Ma már gyakran látható, amint az anyja körül ugrándozik vékony lábacskáin, de gyakran bújik még vissza a biztonságot jelentő erszénybe.

Fotó: Veress Tamás

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megtekinthető kiállítások a Múzeumok Éjszakája időtartama alatt: (17:00-től 02:00-ig) Képtár: • A titkos és a publikus o A múzeum kiállítása Köves…
126466
Női fotográfusok, a kézművesség világnapja és MaDok-filmek kerülnek fókuszba június elején a Néprajzi Múzeumban, sőt rendhagyó raktárlátogatásra is …

További cikkek