2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Észak-fok sorozat-Miskolci Nemzeti Színház

MŰSORON KÍVÜL Balázs Zoltánnal és Bujdos Attilával

2010. január 31. 19 óra • Csarnok-Műhelyház

Balázs Zoltán, a Maladype nevű társulat alapítója és rendezője lesz a Műsoron kívül című sorozat következő vendége. A sorozat a haladó magyar színház fontos alkotóit mutatja be, szerkesztője Bujdos Attila. 2010. január 31-én este 7 órától Bujdos Attila a Műhelyház festőtárában beszélget Balázs Zoltánnal: egy különleges színházi emberrel egy különleges színházi térben.

Balázs Zoltán a mai magyar színház egyik legkülönlegesebb, a színházi találkozások lényegét kereső alkotója. Szokták kis Zsótér Sándornak is nevezni, ami utal az útkereső alkotói magatartásra, de egyben félrevezető is: Balázs Zoltán szuverén, senkihez nem hasonlítható, számos díjjal elismert színházi ember. Előadásaiból egyre inkább úgy tűnik: nem hisz a befejezettségben, hisz viszont abban, hogy a színház a pillanat művészete: nem egyszerűen adnia kell a közönségnek, de egyedit kell adnia. Alkotói módszere, hogy az előadás megszületésének legintimebb pillanataiba is alkotótársként beengedi a közönséget.

Színház ez még? Vagy valójában ez a színház?

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek