2023. 03. 30. csütörtök

Zalán
1 EUR 380 HUF
1 GBP 432 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Programajánló
  • »
  • Eljött az apró zŰRimádók ideje! – júniusban indulnak az űrrel kapcsolatos nyári táborok!

Eljött az apró zŰRimádók ideje! – júniusban indulnak az űrrel kapcsolatos nyári táborok!

A jövő csillagászai kétféle napközis táborból is választhatnak, az egyikben a természettudományok, a másikban a képzőművészet oldaláról ismerkedhetnek meg az űrrel.

 

 

Természettudományos kaland – nyári tábor a Zsolnay Negyedben

 

A 7-10 éves korosztálynak szóló természettudományos kaland résztvevőit többek között látványos planetáriumi bemutatók, humorral kevert fizikai kísérletek, csillagászati foglalkozások és a Labor – Interaktív Varázstér játékai várják június 20-24. között! A VR Univerzumban megtapasztalhatják, hogy milyen a súlytalanság a nemzetközi űrállomáson, vagy akár részt vehetnek a Holdra szálláson Neil Armstronggal! Ezenkívül lesz drónreptetés, ügyességi játékok, kézműves foglalkozás, cukorkakészítés és legó robotot is irányíthatnak a Mars felszínén!

 

zŰR – Kortárs Junior nappali tábor

 

A tábor központját az m21 Galériában nyíló, űr témájú, nagyszabású kiállítás adja. A tárlat divat, design, könnyűzene, videójátékok, sci-fi irodalom, videóklipek és képzőművészeti alkotások oldaláról járja körbe az ember és a világűr kapcsolatát. A galéria 1100 négyzetméterén felépített „űrállomáson” interaktív játékok fokozzák 21. századi űr-élményt.

A napközis tábor két korosztálynak szól: június 20–24. között az általános iskola alsósokat, míg július 4–8. között a felsős diákokat várják.

A táborok résztvevői a tudomány és a képzőművészet határterületeit járják be, miközben nagy hangsúlyt kap a vizuális kreativitás és a vizuális kultúra fejlesztése.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Sok szeretettel hívunk meg minden érdeklődőt a Mi is itt vagyunk! kiállítás 2023. május 5-i 15 órakör kezdődő megnyitójára a Gödöllői Királyi Kastély …

További cikkek