2024. 02. 20. kedd

Aladár, Álmos
1 EUR 388 HUF
1 GBP 453 HUF

Egy „állati jó” gyerekkoncert a Diósgyőri várban

Bíró Eszter gyerekkoncertje és középkori játszóház is várja a kicsiket a hétvégén
Bemegy a zene a fejedbe? Bíró Eszter koncertjén a gyerekek kórusban skandálják: beee, és máris egy újabb betűt tanultak. A sokoldalú színésznő és énekesnő január 10-én a Diósgyőri várban koncertezik, ahol az év gyermekalbumának legismertebb dalai is felcsendülnek. A mulatság a koncert után is folytatódik: lovag-, és udvarhölgyképző középkori játszóház várja a kicsiket a vár népével. Egy igazi családi vasárnap a Diósgyőri várban!

Bíró Eszter énekesnő, színésznő, aki eddig musical– és film főszerepekkel, illetve világzenei szólólemezeivel vált ismertté, 2013 debütált gyerekeknek szóló Állati Zenés ABC című produkciójával, mely 2014-ben az év hazai gyerekalbuma lett, és FONOGRAM MAGYAR ZENEI DÍJ- at is kapott. A régóta várt második lemez bemutató koncertjére várják a kisgyermekes családokat január 10-én, vasárnap 15 órától a Diósgyőri vár Lovagtermébe.

Az énekesnőnek, aki 2015-ben Story Érték Díjat vehetett át Presser Gábortól, két saját gyermeke adta az ihletet, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevétlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal, ugyanakkor a szülőknek is színvonalas szórakozást nyújthasson. A dalszövegek Hegyi György (Emil.Rulez!) munkái, a zenéket az Artisjus-díjas, többszörös platina– és aranylemezes Födő Sándor “Fodo” írta, aki az utóbbi években Halász Judit lemezeinek egyik zeneszerzője is.

Az ABC megszerettetése mellett az állatokról és a helyes étkezésről is szó esik a dalokban. Az előadás interaktív, sok-sok játékkal, humorral, élőben megszólaló muzsikával, egy felhőtlen barangolás a betűk és a hangok világában!

A koncert után a gyerekeket egy különleges középkori játszóház várja, ahol találkozhatnak a Diósgyőri vár lovagjaival és udvarhölgyeivel, akik felkészítik őket a királlyal való találkozásra. Beleshetnek a királynék ruhás ládájába, saját pajzsot készíthetnek, megismerkedhetnek az udvarban használatos furcsa eszközökkel, és végül ünnepélyesen Nagy Lajos király lovagjaivá és udvarhölgyeivé avatják őket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Mit jelent a tantrikus érintés?
Maga a tantrikus érintés egy modern kifejezés, hiszen ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy “felszabadulás a kiterjedés által”. Sok ember van a Földön, …