2021. 07. 28. szerda

Szabolcs
1 EUR 359 HUF
1 GBP 420 HUF

Drágakövek és ékszerek

Ásványok a mindennapi életünkben sorozatunk 6. rendezvénye

Előadássorozat a HOM Ásványtárának szervezésében
Helyszín: Pannon-tenger Múzeum
Időpont: 2017. február 24. 17 óra

2016. év végén indítottuk népszerűsítő előadássorozatunkat, melyben az ásványok a mindennapi életünkben betöltött szerepét szeretnénk közelebb hozni a hallgatósághoz. Az ásványok fontos szerepet töltenek be mindennapi életünkben, jelen vannak az autó-, papír-, festék-, kerámiagyártásban, stb. Tulajdonképpen semmi nem lenne ásványok nélkül. Ezek közül a nyersanyagok közül nagyon sok a kiállításunkban is látható. Az előadássorozattal célunk, hogy a kívülállók számára is bemutassuk az ásványok, s így az ásványtan művelésének hasznosságát.
Az idei előadásunkban az ásványvilág legszebb és legértékesebb példányai, a drágakövek és az azokból készült ékszerek kerülnek a figyelem középpontjába. Az est előadója Dr. Takács József a V-Pearl Oktatási Központ tulajdonosa és nemzetközi hírű drágakőszakértője lesz, aki bevezet minket a drágakövek és ékszerek varázslatos világába, a drágakőszakértés rejtelmeibe, fondorlataiba. Megismertet a történelmi idők során előforduló hamisítási technikákkal, a ritka valódi és a gyakori hamisítvány közötti különbségekkel.

A részvétel ingyenes, de – a korlátozott számú helyek miatt – előzetes regisztrációhoz kötött, jelentkezni lehet az asvanyok.eloadas@gmail.com címen és a 70/205-6372-es számon. Az előadássorozattal megcélzott korosztály nincs, fiatalok, felnőttek, nyugdíjasok részvételére egyaránt számítunk (14-99 év).
Izgalmas esténkre minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

PROGRAMAJÁNLÓ 2021. július 26. – augusztus 2. Elaprózódás A PTE-MK szobrászhallgatóinak csoportos kiállítása Időpont: július 29. – augusztus 15.…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Archívum

Menü

Archívum