2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 394 HUF
1 GBP 465 HUF

Dixie a MŰHÁ-ban!

Művészetek Háza ProgramajánlóHosszú évek kedvezőtlen időválasztási tapasztalata alapján a Miskolci Dixieland Fesztivált ebben az évben a júliusi időpont helyett november 14-én tartjuk meg a Művészetek Házában.
Akik rendszeresen ott voltak a dixie fesztiválon tudják, majd minden évben vihar, eső – néha özönvíz, nagyon hideg – estére volt, amikor 8 fokra hűlt a levegő – tette tönkre szórakozásunkat. Ezért úgy döntöttem, hogy beltéri, színházi környezetbe helyezzük a dixie fesztivált és arra az időre, amikor a tanuló ifjúságra is számíthatunk!

Tehát –

XXV. Jubileumi Miskolci Dixieland Fesztivál

2009. November 14-én,   szombaton este 19.00 órai kezdettel a Művészetek Házában!

………………………………………………………………………………………………………………..

Jó szívvel a nyári fesztivál elmaradása miatt rajongóinknak két népszerű fellépésünket ajánlom figyelmébe, ahol biztosan nagyon jól fogják magukat érezni.

………………………………………………………………………………………………………………..

Ezek közül az első: Benkó koncert Sajógalgócon. Immár 25 éve, hogy Ivánfy Jenő megkeresett, hogy vállaljunk el egy évente egy alkalomra szóló, rendszeres fellépést a Kazincbarcika melletti falúban, az ottani értelmiség „falumentő programja” részeként. Megbeszélésünkből egy hosszan tartó, gyümölcsöző kapcsolat alakult ki. Sajógalgóc lakossága a falú kiemelkedő ünnepének tekinti a Benkó koncertet, és a kiemelkedően jó hangulatú koncertnek a templom előtti téren évente több mint ezer látogatója van. Példa nélkül álló siker, amelyben jómagad és baráti köröd is részt vehet. Jöjj el, győződj meg az összetartozás erejének kiváló bizonyítékáról! Értesítsed barátaidat, hiszen egy nagyon hangulatos élményben lehet részük.

Június 20-án, szombaton     

Sajógalgóc  25. éves jubileumi koncert  

este 20.00 órai kezdettel a Templom téren

………………………………………………………………………………………………………………..

A környéken adott második koncert, amit nyári szórakozásnak ajánlhatok figyelmedbe

Július 5-én, vasárnap délben 12.00 órai kezdettel   

Bükkszentkereszten az iskola udvaron

15. jubileumi Benkó koncert

Mezei Éva, a Bükkszentkereszti Általános Iskola igazgatónője kezdeményezte, hogy a Miskolci Dixieland Fesztivál másnapján minden évben tartsunk zenei bemutatót az iskola növendékeinek. A kezdeményezésre elindult koncertek évek alatt nagyon népszerűek lettek, a diákok mellett megjelentek szüleik, és ma már több száz fős zenei rajongó réteg várja a nyári koncertet.

Bükkszentkereszt gyönyörű környezete, a végtelen nyugalom szigetén megszólaló dixieland muzsika varázslatossá tette a ma már önálló színpaddal rendelkező iskola udvart, a Miskolctól csak pár kilométerre fekvő községbe ma már számos miskolci kirándul fel a Benkó koncert napján.

Gyertek, nézzétek meg ezt a fellépést is, egy kis kirándulással egybekötve családotokkal, barátaitokkal együtt hangulatos napot szerezhettek magatoknak.

 

 

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…
A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház dolgozói, gyermekei és az egész család számára ismét megszervezik a JUNIÁLIS…

További cikkek

126863
„Vakablak” Kerekeken guruló, cigarettával kitömött ablakokat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Győr-…