2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Derby és Gasztroangyal Fesztivál a Kincsem Parkban

Július első hétvégéjén a lóversenysport és a gasztronómia találkozik Évszázados hagyomány elevenedik meg július 3-5. között a Kincsem Parkban – a Derby és Gasztroangyal Fesztivál szórakozást, kikapcsolódást és különleges ízeket kínál. A rendezvényen idén először találkozik a tradicionális lóversenysport és a nagy múltú magyar gasztronómia. Az esemény az „Ízre, tétre, befutóra!” szlogenhez hűen semmihez sem hasonlítható izgalmakat kínál lóverseny futamaival, a fogadás- és a nyerés lehetőségével és az ország legkülönfélébb tájainak ízeivel.

„Idén a Gasztroangyal Fesztivál és a Derby egy közös, nagyszabású rendezvény keretében látja vendégül az érdeklődőket, amellyel nemcsak egy csodás hagyományt elevenítünk fel, hanem létrehozhatjuk a kora nyár egyik kiemelkedő és meghatározó gasztronómiai eseményét is!” – mondta el Borbás Mária, a Gasztroangyal műsorvezetője.

A lóversenyzés egyszerre élmény és presztízs is. Versenyeket közel 300 éve, míg Derby-t az 1780-ban megrendezett Epsom Derby óta tartanak világszerte. E sport nemes és nagy hagyományokkal bír, ahol a győzelem erkölcsi és anyagi megbecsülést jelent. Hazánkban Gróf Széchenyi István kezdeményezésére indultak el a futamok a 19. század elején. Száz évvel később vált a budapesti Kincsem Park a hazai lóversenysport központjává, amelyet Kincsemről, a csodakancáról neveztek el. Kincsem pályafutása alatt 54 versenyen indult el és győzött, ezzel a teljesítménnyel kiérdemelte, hogy a világ legsikeresebb versenylovaként emlegessék. A Parkban a névadó emlékére szobrot is állítottak.

„A magyar lóversenysport életében soha nem volt még ekkora jelentőségű esemény” – mondta el a Kincsem Park ügyvezetője, Pécsi István. „Évtizedek óta külön időpontban tartják az ügető és a galopp Derby-t. A Derby és Gasztroangyal Fesztivál az első olyan rendezvény, amelyen a két versenyt egy hétvégén rendezik meg. Ez világviszonylatban is különlegességnek számít”.

A Derby a három éves angol telivérek és az ügetők legjelentősebb versenye. Július 3-5. között a Derby és Gasztroangyal Fesztiválon a közönség tehát a Kincsem Park történelmi környezetében élvezheti majd a nemzetközi szintű lóversenyfutamokat és a magyar konyhaművészet remekeit. A hagyományokhoz híven, szombaton az ügető-, vasárnap pedig a galopp futamokra kerül sor. Már péntek este a Lóverseny az éjszakában rendezvénnyel és Rúzsa Magdival elkezdődik a felkészülés a szombati 101. Magyar Ügetőderbyre és a vasárnapi 93. Magyar Derbyre. Eközben a Gasztroangyalban már bemutatkozott régi és új ízeket kóstolhatja meg a közönség. Borászok, pálinkakészítők, termelők, gazdák és éttermek várják gazdag kínálatukkal az érdeklődőket.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek