2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Dallamvonat a Bükkbe – fúvószene szólt Andókúton

Újabb különvonatokat indított a hétvégén az ÉSZAKERDŐ Zrt. Szombaton két kirándulóvonatot közlekedtettünk Miskolc-Dorottya utcáról a Lillafüredi Állami Erdei Vasút szárnyvonalán Mahócára.

Ahogy utasaink az elmúlt évek során is megszokhatták, mindig készülünk valamilyen különlegességgel, amely során ezúttal különleges hangszereket felvonultató koncertet hallgathattak meg az érdeklődők. Ács Gyula karmester, zeneszerző, népzenész, az idén 50 éves miskolci Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium művésztanára különféle fúvós hangszereket szólaltatott meg. A duda-, furulya- és tárogatószó mellé a hangszerekről és zenetörténeti érdekességekről érdekes előadást is tartott. A mesés hangulatú és kiváló akusztikájú andókúti forrástó kis szigete tökéletes helyszíne volt a koncertnek. A programon több mint százan vettek részt. Kihasználva a jó időt, sokan nemcsak vonatoztak és zenét hallgattak, hanem kirándultak is egyet a környéken – mondta Mátrai Imre, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Lillafüredi Állami Erdei Vasútjának üzemigazgatója.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Megtekinthető kiállítások a Múzeumok Éjszakája időtartama alatt: (17:00-től 02:00-ig) Képtár: • A titkos és a publikus o A múzeum kiállítása Köves…

További cikkek