2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Csülkös – Pálinkás nap a Boldogkői várban

Szeptember… bizony nehéz elhinni, hogy repül az idő. Nemrégen köszöntöttük az új évet, majd elérkezett a várva várt tavasz, vele együtt a jó idő és ennek folyományaként megkezdődött a szezon a Boldogkőváraljai várban is.  Húsvét vasárnapjától egészen október 29-ig minden hétvégén és ünnepnapokon garantált programok (tárlatvezetés, kóborlovagok, fegyvertapogató) várja a középkor hangulatát a táj festői szépségét kedvelő embereket.

Májusban második alkalommal rendezték meg a Bor- és Fröccsfesztivál, amelynek végén St. Martin és Zséda adott koncertet, volt barackvásár és természetesen a kihagyhatatlan, nagy hagyományokkal rendelkező, immáron XVI. alkalommal  megrendezendő középkori várjátékok, varázslatos tűzijátékkal a végén.

A szezonzáró utolsó nagy esemény 2017. szeptember 16-án a II. Csülkös- Pálinkás nap, természetesen a helyszín a Boldogkői vár.

Mi is ez a Csülkös- Pálinkás nap?

Egy olyan esemény ahol a zempléni erdők „kincsei” kerülnek terítékre. Lesz vadhúsból készült ételek főzőversenye, kemencében készült, ropogós csülök minden mennyiségben és a szomjunkat a kiváló minőségű borokkal és helyben főzött pálinkákkal csillapíthatjuk.

A jó kedvet már önmagában garantálja a sült húsok íze, illata valamint az elfogyasztott kisüstik mennyisége, de a szervezők ezen felül gondoskodnak az egész napos szórakoztatásról is.

Lesz Naszály kézműves udvar ahol a fakupa esztergálást, agyagkorsó készítést, valamint szerencsepatkó kovácsolást ismerhetjük meg. A Kóborlovagok a középkori fegyverek használatáról tartanak bemutató előadást.

Délután négy órakor kezdődik az Apacuka együttes gyermekkoncertje, 18 órától a Miskolci Illés Emlékzenekar zenél, 20 órától pedig az Ismerős Arcok muzsikál.

A Csülkös-Pálinkás nap részletes programjai itt találhatók.

Remélem az év utolsó nagyszabású programsorozata méltóképpen zárja majd az esztendőt, hiszen a nyugodt, festői környezet, a vár egyedülálló külalakja már önmagában garancia a kellemes kikapcsolódásra, viszont ha mindezt megfűszerezzük a vadhúsból készült ételek terjengő illatával, a nyári gyümölcsök zamatát rejtő pálinkákkal, akkor a jó hangulat garantált.

Mindenkinek jó étvágyat és kellemes kikapcsolódást kívánok!

Üveges Péter

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…