2022. 08. 14. vasárnap

Marcell
1 EUR 392 HUF
1 GBP 463 HUF

Csodamalom programok februárban is

 2014.02.01-én  szombaton ( a hónap első szombatja)  Ezüstfurulya 10.30 órakor
2014.02.02-án vasárnap   Ezüstfurulya   10.30 órakor
 2014.02.09-én vasárnap   Gőgös Gúnár Gedeon 10.30 órakor
2014.02.16-án vasárnap   Fülenagy, a kíváncsi kiselefánt 10.30 órakor
2014.02.23-án vasárnap   Vitéz László 10.30 órakor

Ezüstfurulya

Játsszák:Juhász Judit, Láng Bernadett,Tari Edit, Balázs András,Klim Zsolt
 

A szerencse szárnyon száll, kire rászáll, az jól jár… Kicsi Jankó világgá megy szerencsét próbálni. Tündér Ilonától, Tündérország királynőjétől egy csodatevő ezüstfurulyát kap ajándékba.  A furulya segítségével, no meg bátorságának és ügyességének köszönhetően teljesíti a rábízott feladatokat: megőrzi a király kertjében álló aranyalmafa gyümölcseit, és megzabolázza a sárkány táltos paripáját. Ám a sárkány ezt nem tűri tétlenül: bosszúból elragadja a napot. Kicsi Jankóra hárul tehát az a nagy feladat, hogy legyőzze a szörnyeteget, és a napot visszahelyezze az égboltra.


Gőgös Gúnár Gedeon

Játsszák:Juhász Judit, Heiszmann Ildikó,Hajdú Gáspár Zsolt, Károlyi Szabolcs, Klim Zsolt
 

A népszerű gyerekkönyv két története elevenedik meg előadásunkban. Báró Nyakas Kelemen a baromfiudvar öntelt, hiú lakója, ráadásul rettenetesen lusta: nem ő költi a napot, hanem a nap Kelement! Nőnemű háziszárnyasokból álló rajongótábora ezzel szemben bálványozza őt, minden kívánságát teljesíti. Az udvar körül ólálkodó róka jó ember- és állatismerő. Sikerül elhitetnie Kelemennel, hogy gazdája le karja vágni, és ha oltalomra vágyik, benne önzetlen barátra találhat. Az önteltség és hiúság gyakran párosul ostobasággal, hiszékenységgel, és ez Nyakas Kelemen esetében sincs másképp: a ravaszdi róka kondérjában ér véget énekesi karrierje. Ekkor lép színre Gúnár Gedeon, aki legott parancsuralmi rendszert vezet be: mindenkinek gágognia kell, fajra való tekintet nélkül, és az ő dicsőségét kell zengenie. Hatalmi mámorban úszva ő is könnyű prédájává válhatna a rókának, ám ezúttal Zsiga, a metsző baromfi-gúnynak kiszolgáltatott, gyámoltalannak tűnő komondorkölyök közbelép, és a szájhőst kiszabadítja az ősellenség karmai közül, dicsőséget szerezve a komondornemzetségnek.

Fülenagy, a kíváncsi kiselefánt
   

Játsszák: Juhász Judit,Láng Bernadett,Szabó Attila,Tari Edit,Oláh Tibor
 

Történetünk főhőse Fülenagy a rövidorrú kiselefánt, aki mérhetetlen kíváncsisággal rendelkezik. Mindig és mindenkor kérdez. Ezt elégelik meg a barátai és elküldik a Limpopó folyóhoz a krokodilushoz. Ha kíváncsi vagy bolondos útjára, s arra, miképp nőtt meg az elefánt orra, akkor itt a helyed előadásunkon.


Vitéz László

Játsszák: Hajdú Gáspár Zsolt, Oláh Tibor
 
Ki ne ismerné Vitéz Lászlót, aki a gondokat – bajokat sitty – sutty megoldja. Kemény Henrik legendás alakja újra megelevenedik a Miskolci Bábszínház színészeinek közreműködésével.
Minden nemzetnek megvan a maga hőse. Kereshetjük köztük a hasonlóságot, de rá kell jönnünk, nem egyformán gondolkodunk. Másképp látja a világot Vitéz László, és másképp az Orosz nép mesehőse Petruska, és másképp Guignol.
Hogy mi is köztük a különbség?… Nézzék meg!


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

ZsÖK programajánló augusztus 15-22. Múzeum Utca Plusz Időpont: augusztus 18–21. Helyszín: Káptalan utca Összművészeti kavalkád veszi birtokba a …

További cikkek

Halászlé
Hozzávalók: ponty harcsa, apróhal:kárász, keszeg, belsőség:haltej, ikra 4 fejhagyma só paprika   Elkészítés A meg…
Édes kis semmiség
Amikor először kóstoltam ezt az édességet, bevallom kicsit féltem a receptet elkérni. Attól féltem, túl nehéz, túl bonyolult, hiszen ha valami ennyire…