2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Programajánló
  • »
  • Az „Ébredések” elektroakusztikus táncfantázia középpontjában a nő belső világa áll

Az „Ébredések” elektroakusztikus táncfantázia középpontjában a nő belső világa áll

December 2-án 19:30-kor a Premier Kultcaféban egy kortárs művészeti est keretében Pétery Melinda, táncművész; Bojta Zsuzsanna, énekművész és Ferencz Gabriella, színművész saját műfaját képviselve, kreatívan együttműködve hozza létre az „Ébredések” című összművészeti produkciót.

Az előadás műfaját tekintve elektroakusztikus táncfantázia, mely Polcz Alaine Álomnaplója alapján Riederauer Richárd és Bojta Zsuzsanna Awakenings Project című albumának zenei anyagát dolgozza fel.

A zenei, szöveges és táncos elemek kapcsolatából felépülő előadás egy víziót, egy belső történést elevenít meg, melynek keretét Henry Purcell: Dido és Aeneas című operájából Dido két érzelmekkel, aggodalommal és gyötrelmekkel teli áriája adja. A történet Dido álomvilágban játszódik a valóság és képzelet határainak elmosódásával.

 

Az elektroakusztikus feldolgozás az eredeti mű tartalmi mélységének tiszteletben tartása mellett egy újszerű, sajátos hangzásvilággal megtöltött zenei parafrázis, mely a korabeli hangszerek és a mai sokszínű, igényes elektronikus hangzás elsőre egymástól talán távolinak tűnő, mégis egymást jól kiegészítő találkozását jelenti. Az előadók egymás alteregójaként folyamatos interakcióban jelenítik meg az „álmodó királynő” fizikai és belső világát.

 

A három művészeti ágat, színház-, zene-, táncművészetet ötvöző produkció középpontjában a nő belső világa áll, a születéstől, a szeretet/szerelem érzésétől, a teremtéstől a szenvedéseken át az elmúlásig.

 

Az előadás a Köszönjük Magyarország! program keretében valósul meg.

 

További információ: https://www.facebook.com/events/1112611069481921/?ref=newsfeed

https://www.youtube.com/watch?v=zZfZDLDgqLw

 

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…