2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Állatkerti Születésnap és Állatkertek Éjszakája a Miskolci Állatkertben

 A Miskolci Állatkert és Kultúrpark idén ünnepli megnyitásának 31. évfordulóját. Ebből az alkalomból augusztus 23-án, szombaton egy családi nappal várják a látogatókat.

A programon állatbemutatók és interaktív látványetetések során az érdeklődők közelebbről is megismerhetik az egyes állatokat, és érdekes információkkal gazdagodhatnak az egyes fajokról, ráadásul különféle játékokban is részt vehetnek. Egész nap ingyenes arcfestés és kézműves foglalkozás várja a kicsiket és nagyokat, valamint a Számadó zenekar segítségével élő zenés táncház során a kultúra kedvelőinek is kedveskednek. Az európai állatkertek idei természetvédelmi kampányához, a Sarkvidék-kampányhoz csatlakozva pedig egy különleges kiállítással kívánják felhívni a látogatók figyelmét a sarkvidékek élővilágára és a klímaváltozásra.

Ezen a napon kap nevet az állatkert legifjabb lakója is: egy kétpúpú tevecsikó. A csikó születését már nagyon várták az állatkert dolgozói, hiszen féltestvére már márciusban világra jött. Július utolsó napjaiban végre Lívia, a tevekanca is világra hozta utódját, egy fehér színű kis csődörcsikót. A kis teve alig pár órásan már saját lábán állt és rátalált a tápláló anyatejre is. Púpjai azonban még csak lógnak a hátán, ahhoz ugyanis még idő kell, mire kialakul bennük a zsírraktár. A kéthetes csikónak is Kalifa az apja, aki kiváló tenyészcsődör, hiszen az elmúlt években a Miskolci Állatkerten kívül három további állatkertben is születtek utódai. A tevecsikónak az állatkert látogatói választhatnak nevet: az állatkert facebook oldalán, vagy az állatkertben lévő szavazócédulán szavazhatnak a nekik tetsző névre.

Augusztus 29-én harmadik alkalommal megrendezésre a Magyar Állatkertek Szövetségének égisze alatt, országszerte tizenhárom bemutatóhelyen az Állatkertek Éjszakája. A rendezvényhez a Miskolci Állatkert és Kultúrpark a korábbi évekhez hasonlóan idén is csatlakozik, így ezen az estén az állatkert pénztára hosszabbított nyitva tartással, 21.00 óráig lesz nyitva, a programok pedig este 23.00 óráig tartanak. Az este során változatos programokkal várják a látogatókat, akik így rendhagyó módon bepillanthatnak az állatkert sötétedés utáni életébe.

– Veress Tamás gyűjteményi vezető, Miskolci Állatkert és Kultúrpark –

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek