2021. 10. 26. kedd

Dömötör
1 EUR 366 HUF
1 GBP 434 HUF

Ady és Léda feketén-fehéren

A költőről és a szerelmes férfiről és nőről is szól az Ady Endre halálának százéves évfordulója alkalmából szervezett műsor január 28-án, hétfőn a Kaffka Margit Könyvtárban.

Ha azt mondod: Léda, azt mondom: Ady. A költőről sorolunk adatokat, idézünk tőle címeket és verssorokat – de tudunk-e mondani valami olyat Lédáról, ami egyben nem Ady is? Beteljesült az elbocsátó, szép üzenet: Léda általa van… A Kaffka Margit Könyvtárnak az Ady-centenárium alkalmából rendezett estjén is elhangzik majd az Elbocsátó, szép üzenet. De levelei révén végre megszólal a nő is. Hiszen talán méltánytalan ez a más általi halhatatlanság egy olyan szép, okos, izgalmas egyéniség számára, mint amilyen Léda volt. Mert ilyen volt, másként hogy is lehetett volna társa egy évtizeden át a „vad vágyak vad kalandorának”!
Az Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából a Kaffka Margit Könyvtárban január 28-án, hétfőn délután fél 5-kor kezdődő, Fekete-fehér című esten több szempontból is szólnak a költőről és a „héja-nászról”. Jenei László író, szerkesztő a Nyugat-nemzedékről, Ady költészetről és magáról az Ady-jelenségről beszél majd. A két színjátszó, Izsó Angelika és Püspöki Péter pedig a két embert, a férfit és a nőt kelti életre versekből és levelekből szerkesztett játékában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

MISS EUROPEAN UNION néven nagy sikerű nemzetközi szépségversenyt rendeztek 2004-ben Magyarországon abból az alkalomból, hogy hazánk az Európai Unió ta…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum