2022. 06. 30. csütörtök

Pál
1 EUR 394 HUF
1 GBP 456 HUF

Ady és Léda feketén-fehéren

A költőről és a szerelmes férfiről és nőről is szól az Ady Endre halálának százéves évfordulója alkalmából szervezett műsor január 28-án, hétfőn a Kaffka Margit Könyvtárban.

Ha azt mondod: Léda, azt mondom: Ady. A költőről sorolunk adatokat, idézünk tőle címeket és verssorokat – de tudunk-e mondani valami olyat Lédáról, ami egyben nem Ady is? Beteljesült az elbocsátó, szép üzenet: Léda általa van… A Kaffka Margit Könyvtárnak az Ady-centenárium alkalmából rendezett estjén is elhangzik majd az Elbocsátó, szép üzenet. De levelei révén végre megszólal a nő is. Hiszen talán méltánytalan ez a más általi halhatatlanság egy olyan szép, okos, izgalmas egyéniség számára, mint amilyen Léda volt. Mert ilyen volt, másként hogy is lehetett volna társa egy évtizeden át a „vad vágyak vad kalandorának”!
Az Ady Endre halálának 100. évfordulója alkalmából a Kaffka Margit Könyvtárban január 28-án, hétfőn délután fél 5-kor kezdődő, Fekete-fehér című esten több szempontból is szólnak a költőről és a „héja-nászról”. Jenei László író, szerkesztő a Nyugat-nemzedékről, Ady költészetről és magáról az Ady-jelenségről beszél majd. A két színjátszó, Izsó Angelika és Püspöki Péter pedig a két embert, a férfit és a nőt kelti életre versekből és levelekből szerkesztett játékában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hogyan védhetjük ki, hogy mobiltelefonjainkat lehallgatásra használják?   Amióta az emberiség kommunikációs eszközöket használ, azóta vanna…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum