2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
A szentegyházi Gyermekfilharmónia koncertje

A szentegyházi Gyermekfilharmónia koncertje

A szentegyházi Gyermekfilharmónia koncertjeA Gyermekfilharmónia 1982-ben alakult a szentegyházi 1-es számú Általános Iskola tehetséges diákjaiból. Az Együttest 100 tagú kórus és 40 tagú szimfónikus zenekar alkotja.
  A hangszeresek amatőr muzsilusok, a helyi Tanulók Háza zenekörén tanultak meg játszani. Az együttes repertoárját főleg magyar népdalfeldolgozások, történelmi dalok alkotják, emellett klasszikusokból részletek és más népek dalai is megtalálhatók.
  1990 óta rendszeresen külföldi versenykörutakon, elsősorban Magyarországon szerepel a Gyermekfilharmónia, ahol is mindig nagy sikert aratnak a székely népviseletbe öltözött énekes és zenész gyerekek, fiatalok, most augusztus 17-én lépnek fel Miskolcon.
  Az együttesben csak alsó korhatár van, mindenki addig zenél a többiekkel, amíg közéjük valónak érzi magát. Az együttes sikere a kis muzsikusok ügyszeretetében, a kórus káprázatos szépségében rejlik. Méltón választották maguknak mottóként Bach Paraszt kantátájának sorait:
„….nótánk szálljon ilyen szép nap csak ritkán virrad ránk!”
 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

126466
Női fotográfusok, a kézművesség világnapja és MaDok-filmek kerülnek fókuszba június elején a Néprajzi Múzeumban, sőt rendhagyó raktárlátogatásra is …

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …