2021. 12. 8. szerda

Mária
1 EUR 366 HUF
1 GBP 431 HUF

A hétvégén Kecskemét környékén rendezik a Muzsikál az erdő programjait

A hétvégén Kecskemét közelében, a Nyíri erdőben és Lakitelek – Tőserdőn rendezik a Muzsikál az erdő programsorozatot erdei sétákkal, kézműves foglalkozásokkal, klasszikus és népzenei koncertekkel.

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat 2021-ben a 18. évadára készül az ország 3 térségében, az év első eseménye a Muzsikál az erdő a Hírös Városban – közölték a szervezők az MTI-vel.

Szombaton a Nyíri erdőben, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. által működtetett Vackor Vár Erdei Iskola területén a gyerekek egyebek mellett bábelőadáson, kézműves- és sportfoglalkozásokon vehetnek részt. Bemutatkoznak a Kodály Iskola növendékei, koncertet ad a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Csík János és a Mezzo.

Az erdei élménysétán népzenei meglepetésekkel várják az érdeklődőket, akik vezetett túrán ismerhetik meg a gyógynövények titkait. Erdei divatbemutatót tart a környezettudatosság jegyében a Réthy Fashion, a népviselet bemutatót pedig Romsics Imre néprajzkutató vezeti.

Vasárnap Lakitelek – Tőserdőn tartják a Muzsikál az erdő gyermeknapi programját a Holt-Tisza partján. Kézműves foglalkozások, bábelőadás, íjászat, lovagoltatás, a Lóca Együttes és a Batyuszínház előadása szórakoztatja a családokat. Ezen a napon derülnek ki a Muzsikál az erdő 2021-es gyermekrajzpályázatának eredményei, a legjobb alkotásokból készült kiállítást, amely egész nap megtekinthető, Varró Dániel költő nyitja meg.

Szakvezetéses erdei séták indulnak kicsiknek és nagyoknak, a sportolni vágyók szervezett kerékpártúrával érkezhetnek a helyszínre. Fellép mások mellett az In Medias Brass rézfúvós quintett, Palya Bea és a Talamba ütőegyüttes.

Forrás: MTI

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

A Rotary egész évben keresi a lehetőséget arra, hogy jószolgálati tevékenységet végezzen, ezt tanúsítják az év közben végrehajtott jószolgálati cselek…

További cikkek

Hirdetés

Friss hírek

Hirdetés

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum