2024. 04. 21. vasárnap

Konrád
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

A Herman Ottó Múzeum – Miskolci Galéria hírei

2014. szeptember 8-13.
Közlemény

A Miskolci Galéria tájékoztatja a kedves látogatókat, hogy
a Rákóczi-ház szeptember 8–18. között technikai okok miatt zárva tart.

* Szeptember 10., szerda 17 óra – Petró-ház
TOROK SÁNDOR (1936-2006) FESTŐMŰVÉSZ
kiállításának megnyitója és pódiumbeszélgetés
A beszélgetés résztvevői: Kákóczki András művészettörténész, Láng Eszter képzőművész, Urbán Tibor képzőművész
Torok Sándor a vajdasági és magyar képzőművészet jelentős egyénisége, aki mintegy négy évtizedes alkotótevékenysége során gazdag és kiegyensúlyozott életművet hozott létre. Erő, rend, fegyelem, egyensúly, harmónia és fenyegetettség, líra, lendület és dinamika együtt van jelen e toroki világban, ez teszi munkásságát időtől függetlenül élvezhetővé, aktuálissá és megkerülhetetlenné.
Korán kiemelkedett kortársai közül: a hatvanas évek közepének Szabadkáján már vezéregyénisége annak az új nemzedéknek, amely korszerűbb életérzésével és alkotói szemléletével korrekció alá vetette az avítt, provinciális művészetfelfogást. A nemzedéktársaival alapított Csurgói Ifjúsági Művésztelep a kor és a vidék egyik legmozgalmasabb képzőművészeti műhelyeként vált ismertté. A hatvanas évek elejétől kezdve számos irodalmi alkotást, folyóiratot illusztrált és borítólapot készített, hetilapok és napilapok jelentették meg műveit műmellékletként. Több mint 80 egyéni kiállítása volt Európa számos országában, és mintegy 800 kollektív tárlaton vett részt.

* Szeptember 12., péntek 17 óra – Feledy-ház
IRODALMI FONÓ
Téma: DIÁN – MATUZ – TASKOVITS: JÓZSEF KÖNYVE multimédiás túlélőest
Előadja: Dián Róbert
A József története – fikció, evangélista nézőpontból. Történet egy családról, egy gyermekről, egy korról, hitről, árulásról, túlélésről, keresztfáról, írástudókról és szögekről – a világ legmegrázóbb története – úgy, ahogyan még soha nem hangzott el: az apa szemszögéből. Az Apáéból, aki együtt akar tartani egy családot.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

A KÍSÉRTETMENYASSZONY
2024. április 18. 19.30 Pesti Vigadó Izgalmas arra gondolni, hogy a nagy zeneszerzőknek is akadnak felfedezésre váró műveik. Dvořák, az Újvilág-szim…

További cikkek

Miskolc mind a 18 körzetében indít képviselőjelöltet az önkormányzati választásokon a Mi Hazánk. Jómagam képviselő- és polgármesterjelöltként is megmé…