2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

A Herman Ottó Múzeum és a Miskolci Galéria

2015. március 16-21.
* Március 16., hétfő 17 óra – Feledy-ház
FIATAL TEHETSÉGEK FÓRUMA
A sorozatban ifjú zenészek, a jövő nagy reménységei mutatkoznak be: a Fazekas Utcai Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei
Házigazda: Vihula Mihajlo

* Március 17., kedd 17 óra – Rákóczi-ház
GONDOLATTÁROGATÓ
Előadássorozat a GONDOLATMENET című kiállításhoz IV.
Téma: Ember- és állatábrázolások az őskori művészetben
Előadó: Dr. Koós Judit régész, Herman Ottó Múzeum
Az őskor különböző korszakaiban az emberábrázolás számos változatával találkozunk. Ismerünk sziklára, falra, edényre festett, fémre karcolt alakokat, önálló szoborként megformált isteneket, erősen leegyszerűsített ábrázolásokat, edények formájában megjelenő ember-és állatalakokat.
A gazdag leletanyagból az előadó elsősorban a saját, megyénkre vonatkozó kutatásaiból merít, az elmúlt évek legújabb leleteit és eredményeit tárva az érdeklődő közönség elé.

* Március 18., szerda 17 óra – Feledy-ház
MŰVÉSZETI SZABADEGYETEM 2013/2015 – Miskolc művészeti élete 1867-2014
Téma: Irodalmi élet Miskolcon a hatvanas évektől 1989-ig
Előadó: Kabdebó Lóránt professzor emeritus
A negyedik szemeszterben – Miskolc művészeti élete IV. (1960-1989) – a felkért előadók kéthetenként a hatvanas évektől a rendszerváltozásig tartó időszakot idézik meg, a város művészeti életének változó és változatlan jellemzőiről beszélnek egyéni kutatói, alkotói, művelődés,- és művészetszervezői munkásságukból merített tudásukra építve.
A sorozat szerkesztője és az estek házigazdája: Kákóczki András művészettörténész

* Március 20., péntek 17 óra – Feledy-ház
EMLÉKESTEK A MÚZSÁK KERTJÉBEN
A Múzsák Kertje Alapítvány fontos feladatának tekinti Miskolc kulturális szellemi örökségének ápolását. A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia Miskolci Területi Csoportjával és a Miskolci Galériával közösen kezdeményezte a Feledy-ház udvarán annak az emlékkertnek a létrehozását, amely a Miskolcon élt vagy a városhoz szoros szálakkal kötődő már elhunyt, kiemelkedő értékeket teremtő alkotók előtt tiszteleg. Az elmúlt év őszén nyolc új emléktábla került a Múzsák Kertje falára.
Az Emlékestek sorozatban a közelmúltban elhunyt alkotókra emlékeznek a barátok, pályatársak, március 20-án, pénteken Horváth Zoltán építészre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek