2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF

A furmint ünnepét tartják Mádon

A Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék világhírű bora, a furmint áll a középpontban a hegyaljai Mádon pénteken és szombaton: a térség legnagyobb termőterületével bíró településén Mádi Furmint Ünnep 2012 elnevezéssel rendeznek borfesztivált.

A világörökséghez tartozó Tokaj-Hegyalja mádi borvidékének kitűnő borain kívül több tájegység is bemutatkozik furmintjával. A mádi borászok dűlőtúrával egybekötött borkóstolóra hívják az érdeklődőket, de a kóstoláson kívül bepillantást nyerhetnek a borkészítés titkaiba is.

Több pince is kinyit, a borok mellett kiállítások, koncertek és egyéb izgalmas programok várják a vendégeket. A kétnapos rendezvényen fellép a Csík Zenekar, Ferenczy György és a Rackajam, a Vivat Bacchus, az Esthajnal zenekar és Rúzsa Magdi.

A látogatókat vásári forgatag, szüreti felvonulás, mesterségek udvara is invitálja, a gyerekeket egyebek mellett kézműves foglalkozások, komédiások előadásai, az Alma együttes koncertje várja. A rendezvényen mutatják be Faragó Miklós festőművész könyvét is, amely életútjáról szól.

– MTI –

http://www.mad.info.hu/download/furmint-unnep-program.pdf

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…