2023. 12. 7. csütörtök

Ambrus
1 EUR 381 HUF
1 GBP 445 HUF

45. Észak-magyarországi Fotóművészeti Szemle

A miskolci Herman Ottó Múzeum Papszeri öreg kiállítási épületében mutatkozik be a 45. Észak-magyarországi Fotóművészeti Szemle anyaga. Az október 17-én megnyíló tárlatra idén 108 művet válogatott be a zsűri, melynek tagjai Horváth Imre EFIAP silver fotóművész a MAFOSZ elnöke, Velican Patrus Dóra AFIAP fotóművész és Vajda János fotóművész voltak. A pályázatra 92 művész 1062 alkotását küldte el, a kiválasztott műveket a közönség november 22-ig tekintheti meg.

A 45.  Észak-magyarországi Fotóművészeti Szemlére idén 3 kategóriában lehetett pályázni: 1. Színes szabadon választott, 2. Monokróm szabadon választott, 3. Természet kategória. Az alkotások a miskolci Herman Ottó Múzeum Papszeri épületében leltek otthonra, ahol november végéig látogatható az őket bemutató kiállítás. A fotóművészeti szemle 1969-ben indult útjára, ekkor kapcsolódott be szervezésbe a korábbi miskolci, megyei szintű rendezvényt kibővítve a hevesi és a nógrádi fotós közösség. Az idő előrehaladtával, a kor igényeihez igazodva a filmes kategória elmaradt, de megnövekedett a dia ill. a diaporáma jelentősége. Később, a digitális korszak beköszöntével a vetített képes kategóriában történt változás, s ekkor már diaképeket sem küldtek a pályázatra. 2012-től megszűnt a vetített képes szekció is. Napjainkra három kategória maradt: a színes szabadon választott, a monokróm szabadon választott és a harmadik, egy, az aktuális rendező megye által kiválasztott, folyamatosan változó kategória.

A szemle népszerűsége ugyanakkor ma is töretlen, bizonyítja ezt a pályázó szép számú alkotó, több mint ezer benyújtott alkotása is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Bányák és barlangok ibolyántúli fényben Berentés Ágnes fotókiállítása Ibolyántúli fényben készített barlangi fotókból nyílik a Herman Ottó Múzeum …

További cikkek