2024. 05. 26. vasárnap

Evelin, Fülöp
1 EUR 385 HUF
1 GBP 452 HUF

Ars Medica – Ars Sacra

Én, az Úr vagyok a te gyógyítód – szól Jahve Mózeshez az Ószövetség lapjain. Testi és lelki betegségeinkből történő gyógyulásunk a zsidó és keresztény hit szerint kezdettől fogva összefonódik, a gyógyulás forrása ennélfogva nem lehet más, mint test és lélek teremtője: Isten.

Ennek jegyében alkotta meg a MNM Semmelweis Orvostörténeti Múzeum, Könyvtár és Adattár a 2022. évi Ars Sacra programját is, amelyben azt a célt tűzte ki, hogy az orvostudomány és a keresztény kultúra összefonódásának három aspektusára – szentség és gyógyulás; szolgálat és orvosi hivatás; lélekápolás a kórházakban – világítson rá.

Az Ars Sacra hetében előadást tart nálunk Kovács Gergely posztulátor a csodás gyógyulások szerepéről a katolikus szentavatások folyamatában; Kis-Halas Judit etnográfus a búcsújáró helyek és a gyógyulások kapcsolatáról, valamint Koroknai András a kárpát-medencei orvosmissziók szerepéről. A programhetet egy beszélgetés zárja Kerényi Lajos piarista atyával a kórházlelkészi szolgálatáról.

Megnyitó: szeptember 20. 15:00
Az eseményt megnyitja: Bábel Balázs kalocsai érsek, metropolita
Köszöntőt mond: Varga Benedek igazgató
Koncertet ad: Tegyei Zoltán csembalóművész.

A héten fiatalok számára is készülünk múzeumpedagógiai programokkal: szeptember 21–22-én Gyógyító szentek a történelemben címmel várjuk az iskolásokat.

Részletek és további információ:
https://semmelweismuseum.hu
https://ars-sacra.hu/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek