2024. 05. 20. hétfő

Bernát, Felícia
1 EUR 388 HUF
1 GBP 452 HUF

80 dinoszaurusz költözött a KÖKI tetejére

Magyarország első, állandó dinoszaurusz kiállítása és oktatóparkja nyílik meg szeptember elsején a KÖKI Bevásárlóközpont tetején. A DinoPark KÖKI Budapest életnagyságú dinoszauruszai, amelyek közül 30 mozog is, egy éven át készültek és 25 kamionnal utaztak Budapestre, hogy egy igazi mezozoikumi környezetben fogadják a dinó rajongókat.

 

Paleontológusok szakértői segítségével tervezett, mérethű dinoszauruszokkal találkozhatnak azok, akik ellátogatnak a DinoPark KÖKI Budapest szórakoztató parkba, ahol 25 helyszín és 80 dinoszaurusz modell várja a vendégeket. A hatalmas, sokszor mozgó és hangokat kiadó dinók körül egy igazi őskori környezetet alakítottak ki, ahol az élmények mellett többek között egy tanösvény, egy paleontológia játszótér és egy, a Föld történetét bemutató múzeum gondoskodik a játékos tanulásról interaktív, élethű és mérethű replikákkal.

 

A DinoParkban a legnagyobb dinoszaurusz a 26 méter hosszú Mamenchisaurus, ennek elkészítésén több hónapot dolgoztak készítői a cseh Pilsen városában, a park összes modelljének gyártása egy évet vett igénybe. Itt készült a mozgó Triceratops dinoszaurusz ötödik, legújabb változata is, ami most a budapesti parkban látható.

 

A DinoParkot megálmodó és üzemeltető cseh West Media tizedik parkja a budapesti, ezen kívül Csehországban, Szlovákiában és Spanyolországban nyitottak korábban élményparkokat.

 

„Az első DinoParkunkat 2003-ban, Pilsenben nyitottuk, a célunk a dinó rajongó gyerekek szórakoztatása volt. Azóta számos új parkunk, ötletünk született, a kivitelezéses át, az építésen keresztül az üzemeltetésig minden folyamatot cégen belül valósítunk meg. Az elmúlt 20 évben folyamatosan fejlesztettük a modelljeinket, a magyar látogatók a legújabb dinoszauruszokat tekinthetik majd meg a KÖKI Bevásárlóközpont tetején” – mondta el Jiri Machalek, a cég alapító tulajdonosa.

 

A KÖKI tetőteraszán most másfél hektárnyi területen látható az őskort idéző élménypark, amely szeptember 1-től minden nap 9-19 várja látogatóit.

 

 

www.dinopark.eu

https://www.dinopark.eu/hu/budapest

https://www.facebook.com/dinopark.hungary

 

További információ: alexandra.solti@gmail.com

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

május 20–27. Zsolnay táncházak: Vizin táncház május 24. 19.00 Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem A Vizin Zenekarral mulathat az, aki a hó…

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…