2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Visszatérés a halál bolygójára

Az Alien-sorozat regényei méltán váltak az elmúlt évszázad kultuszkönyveivé. A bolygó neve halál Alan Dean Foster nagy sikerű Alien-sorozatának második része, melyhez az első könyvhöz hasonlóan a film-változat, ez esetben az 1986-os James Cameron rendezés szolgált alapjául.

A díjnyertes Foster sci-fi- és fantasyíró, mindemellett kiváltképp ismert arról, hogy számos regényt készített el filmváltozatok alapján. Az olvasókat ezúttal A bolygó neve halál újrafordított változata kalauzolja el hátborzongató fantáziaútjukra…

A történet szerint, Ellen Ripley megtudja, hogy az általuk korábban látogatott bolygón, létrejött egy Alien-kolónia. Ripley egy tengerész-gyalogos egységgel tér vissza, hogy elpusztítsa a szörnyeket, ám kénytelen szembesülni azzal, hogy alábecsülték az ellenségeiket; kezdetét veszi egy vérre-menő küzdelem, ahol nem kevesebb a tét, mint az emberi élet…

Foster regénye hű marad a filmhez, mi több néhány olyan jelenettel is kiegészül, melyek a film végleges változatából kimaradtak. Az író stílusa magával ragadó; Foster fokozatos építi fel a feszültséget és garantáltan megborzongat. Ha mindez nem lenne elég, Foster gondoskodik róla, hogy az olvasók teljesebb képet kaphassanak a történetről, mint amit a film nyújt, így a könyvből jóval többet meg lehet tudni az egyes karakterekről a filmhez képest, és a cselekmény is sokkal árnyaltabbá válik több helyen.

Foster gördülékeny stílusban fűzi egymáshoz a könyv jeleneteit; ismét sikerül bebizonyítania, hogy nem lehetetlen nagyon jó könyvet írni egy kiemelkedően sikeres film alapján. A második könyv érezhetően eseménydúsabbra sikerült, mint a megelőző kötet, így ez felüdítő változatosságként szolgálhat az olvasók számára.

Az Alien-sorozat elsősorban a sci-fi és Alien rajongóknak szól. Érdemes a kezükbe venni mindazoknak, akik látták már a filmet és kíváncsiak, hogy mit képes hozzáadni az Alien-élményhez a regény, ám a sorozat azoknak is okozhat néhány álmatlan éjszakát (azt, hogy milyen értelemben, döntse el az olvasó), akik eddig csupán kacérkodtak a sorozat olvasásának gondolatával, de nem merték eddig rászánni magukat. Az Alien-újoncoknak tanácsos a sorozat első kötetétől, a Nyolcadik utas a haláltól kezdeni a szörnyes sci-fi kalandjaikat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek