2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Utazás hazánk váraihoz

A fotósházaspár Fucskár Ágnes és Fucskár József Attila számos igényes albumot állított össze az elmúlt évek során; a 2015-ben megjelent Várak Magyarországon című kiadvánnyal olvasóikat ezúttal hazánk váraiba kalauzolják el.

A gyönyörű fotókkal illusztrált könyv elkápráztatja mindazokat, akik jobban meg szeretnék ismerni az albumban megjelenő várakat, vagy csupán fel szeretnék térképezni a hazai „várkínálatot” mielőtt utazásra adják fejüket. A páratlan képek mellett szöveges leírásokkal is gazdagodott az album, így az olvasók nem csupán gyönyörködhetnek hazánk büszkeségeiben, hanem értékes információkkal is gazdagodhatnak.

Az albumban hazánk 70 legkülönlegesebb várát több mint 220 káprázatos fotón keresztül csodálhatjuk meg, így a szerzők egy olyan képzeletbeli utazásra invitálják mindannyiunkat, mely során megismerhetjük hazánk kulturális örökségét, és a történelmének egy fontos részét. Az albumban a várkastélyok, püspökvárak és templomvárak fotói varázsolnak el minket. Ha mindez nem lenne elég, a szerzőpáros hasznos gyakorlati tanácsokkal is ellát minket, hogyha a tényleges várlátogatásunkra sor kerül, biztosan fel legyünk vértezve a megfelelő ismeretekkel.

Mindazok, akik már tartották a szerzőpáros bármely albumát a kezükben, tudják, hogy mennyire igényesek a kiadványok; a Várak Magyarországon sem fog csalódást okozni, hiszen a könyv a szerzőktől megszokott színvonalnak tanúbizonysága. Az album kitűnő kedvcsináló, így azok az olvasók is, akik nem tervezték élőben meglátogatni a várakat, könnyen azon kaphatják magukat, hogy legszívesebben már holnap útra kelnének.

A szerzőpáros, könyvsorozatuk elindításakor nem gondolta volna, hogy az albumok ekkora népszerűségnek fognak örvendeni. Fucskár Ágnes és Fucskár József Attila az előkészületektől kezdve a nyomdai előkészítésen át mindent maguk csinálnak; az általuk készített albumokra a saját gyermekeikként tekintenek. Egy-egy album elkészítésénél akár több tízezer fotó is készül, melyek többfordulós válogatáson esnek át – természetesen a szerzők közötti kölcsönös megegyezéssel.

A Várak Magyarországon című albumon is látszik a szerzőpáros elképesztő alapossága és lelkesedése; mindezek nélkül képtelenség lett volna egy ilyen színvonalú kiadványt elkészíteni. A házaspár könyvsorozatának számos más album is részét képezi, így azok az olvasók, akik kedvet kaptak más vidékek „belátogatásához” is, válogathatnak például a Kárpátaljával, Felvidékkel, Olaszországgal és Horvátországgal foglalkozó kötetek között is.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…