2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Üldözni és üldöztetve lenni

A Rober Dugoni írta Tracy Crosswhite-sorozat Szorul a hurok című részében Tracy Crosswhite újra a rendőrséget erősíti a testvére gyilkosának újbóli próbálkozása szenzációja után. Még mindig fél a megpróbáltatásoktól, Tracy újra belevonódik egy nyomozásba, amely véget vethet a karrierjének – vagy akár az életének.


A Cowboyként elhíresült sorozatgyilkos fiatal nőket gyilkol Észak-Seattle-ben, olcsó moteleket választva tette helyszínéül. Crosswhite-ot bízzák meg azzal a nemes feladattal, hogy bíróág elé állítsa a tettest – annak ellenére, hogy egy leskelődő fenyegető üzenetet hagy Crosswhite-nak arról, hogy a gyilkos vagy egy másolója őt is célba veheti. Közben nem sok a nyom, az áldozatok pedig egyre sokasodnak. A nyomozás során Tracy sejti, hogy az eset megoldásának kulcsa egy évtizedes gyilkossági eset megoldásában rejtőzhet, amelyet mások, köztük Johnny Nolasco kapitány, jobban szeretnék a föld mélyében elásva tartani.

Tracynek vele is meg kell küzdenie, ugyanis féltékeny beosztottja képességeire, rátermettségére. Amikor csak lehetősége adódik, megszégyeníti és demoralizálja őt. Köztük lévő feszültség pedig kiéleződik, amikor Tracy nyomra bukkan, amely ahhoz a tíz évvel ezelőtti esethez kapcsolódik, amelyen a kapitány is dolgozott. Nolasco irodai munkára ítéli beosztottját, de ez nem tántorítja őt el abban, hogy a gyilkos nyomába eredjen.

A Szorul a hurok történetének alapkoncepciója nem hoz újdonságot a thriller műfajában, és a cselekmény (amelynek két szála többször visszautal az előző részre) is kissé kiszámítható, viszont jól kidolgozott. Bár lassan indul be, de aztán fokozatosan felgyorsul a tempó, s a gyanú csak szaporodik.

A könyvet élvezetessé teszi a főhősnő karaktere és a szerző írásstílusa: Az akciók megelevenednek a szemünk előtt. Szinte együtt érzünk vele: átéli a szorongásait, a félelmeit, a fájdalmait, és az ezekkel az érzelmekkel járó adrenalinlöketeit. Tracy egy nagyon elkötelezett, érzelmes és kompetens rendőrtiszt. Megvan a saját gondolkodásmódja és véleménye, és hisz abban, hogy döntései helyesek, és megy előre a feje után anélkül, hogy végiggondolná, tettei milyen következményekkel járhatnak karrierjére. Mindazonáltal óvatos és társai biztonságát szívén viseli. Olyan szereplő, akit csak kedvelni lehet, a kezdetektől fogva.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…