2024. 04. 25. csütörtök

Márk
1 EUR 393 HUF
1 GBP 458 HUF

Tévhitek helyett tények az egészséges életmódról és sportról

Chirs Hardy és Mary Gallagher Egészség tiszta erőből című könyve kiemelkedik a könyvesboltok polcait ellepő számtalan életmód-tanácsadással kapcsolatos könyv közül, hiszen esetükben Hardy személyében egy orvos, Gallagher személyében pedig egy edző látja el hasznos tanácsokkal mindazokat, akik teljes életmódváltásra törekszenek, és nem csupán fittek, hanem egészségesek is szeretnének lenni.

Az egészséges életmód nem csupán annyit jelent, hogy egészséges étkezünk és rendszeresen végzünk testmozgást: ennél jóval többről van szó. Nem árt tisztában lennünk azzal, hogy milyen ételek fogyasztása járul hozzá egyes betegségek előfordulásához, és mely tápanyagok fogyasztásával előzhető meg számos megbetegedés. A szerzőpáros könyvében minden állítás tényeken alapszik, ellenben számtalan életmóddal kapcsolatos megbízhatatlan forrással.

A könyv az egészséges életmód és fitnesz minden aspektusát lefedi, így az olvasók átfogó tudást szerezhetnek többek között arról, hogy mennyi ideig tart az edzés utáni felépülés, milyen ételek fogyasztása okozhat gyulladásokat, melyek a legfontosabb allergének, és hogy hogyan szabályozzuk a vércukrunkat. Megtudhatjuk, hogy miért fontos, hogy kókuszolajjal főzzünk, melyek a HIIT tréning előnyei, valamint többek között azt is, hogy a fruktóz miért rosszabb a glükóznál – és a legfontosabb: mindezt egy helyen.

Végre nem vezetnek félre minket az edzéssel és helyes étkezéssel kapcsolatos tévhitek vagy téves információk: Hardy-ék könyvére bátran támaszkodhatunk. Nagyon fontos, hogy megérthetjük az emberi szervezet működését, így tudományos választ kaphatunk számos eddig felmerült kérdésünkre is, így meg is érthetjük, hogy a különböző tápanyagok és mozgásformák élettani hatásait. A könyv számos illusztrációt, ábrákat és képeket tartalmaz, így segítséget nyújt a különböző gyakorlatok helyes elvégzésében is.

Az Egészség tiszta erőből nem csupán azoknak szolgál hasznos tippekkel és információkkal, akik már elkezdték, vagy még éppen csak fontolóra vették az életmód-változtatást, hanem az elkötelezett szakmabeliek számára is. Szinte biztos, hogy a könyv mindenki számára tartogat új információkat, így az kiváló útmutató, sőt akár motivátor is lehet mindazoknak, akik fontosnak tartják az egészséges életmódot és a testmozgást a mindennapokban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek