2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF
Susan Boyle albuma volt a legkelendőbb a világon 2009-ben

Susan Boyle albuma volt a legkelendőbb a világon 2009-ben

Susan Boyle albuma volt a legkelendőbb a világon 2009-benSusan Boyle lemeze fogyott legjobban 2009-ben: a skót énekesnő még úgy is 8,3 millió albumot adott el világszerte, hogy a zenei piac forgalma 7 százalékkal és 17 milliárd dollárral csökkent. A digitális zenei piac ugyanakkor újfent bővült, ezúttal 9 százalékkal és 4,3 milliárd dollárral – számolt a lemezkiadók nemzetközi szövetsége, az IFPI. Susan Boyle mellett a Black Eyed Peas, valamint Michael Jackson lemezéből kelt el a legtöbb: az amerikai együttes The E.N.D. című albumából és Jackson posztumusz This Is It lemezéből is több millió fogyott. Jackson két régebbi korongja is az első tízben végzett.

A zenei piac leginkább az Egyesült Államokban és Japánban szűkült, 10,7 és 10,8 százalékkal. Nőttek viszont az eladások Nagy-Britanniában (1,4 százalékkal) és Svédországban (10 százalékkal).

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…