2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Rosie és Don visszatér

Az ausztrál író Graeme Simsion A Rosie update című chick lit regénye a világszerte nagy sikert aratott és önálló regénynek indult A Rosie projekt című könyv folytatása.

Az első rész már több mint negyven országba jutott el, mi több, Jennifer Lawrence főszereplésével film is készült belőle. A folytatásban az olvasók tovább izgulhatnak, hogy vajon hogyan is alakul kedvenc főhőseik, Rosie és Don kapcsolata az újabb megpróbáltatások hatására.

Az immár boldog házasságban élő Rosie és Don New Yorkban laknak; Rosie a Columbia egyemen jár doktori képzésre, míg Don egy laboratóriumban dolgozik. Hétköznapjaikat alaposan megbolygatja két esemény; Don hűtlen barátját Gene-t kidobja a felesége otthonról, így Don felajánlja, hogy elszállásolja a pórul járt barátját anélkül, hogy megkérdezné erről Rosie-t. Ám Rosie is tartogat meglepetéseket Don számára; terhessége váratlanul éri férjét, így házasságukban újabb akadályokat kell leküzdeniük; az anyagi gondok mellett, Don igyekszik felkészülni az apaságra, míg Rosie-t rendkívül megviseli a terhességgel járó stressz.

Annak ellenére, hogy A Rosie update az előző részhez képest veszített könnyedségéből, az olvasóknak ezúttal is lesz alkalmuk mosolyogni. A főszereplők többek között kommunikációs problémákkal néznek szembe, miközben számos egyéb nézeteltérésük is adódik. A regény alaphangulata eltérő az első részéhez képest; a főhősök új helyzetben találják magukat, és még csak tanulják az új szerepüket. A baba projekt teljes mértékben felforgatja az addig két személyesre berendezkedett házaspár életét; mindkét fél másképp dolgozza fel a változásokat és más módszerekkel próbál megbirkózni az új feladattal.

Don Tillman karaktere továbbra is imádnivaló, míg Rosie jellemén fokozatosan mutatkoznak meg a terhesség okozta stressz és izgatottság jelei. A Don és Rosie által tapasztalt nehézségekkel az olvasók nagy része is szembe nézhet az életben, esetleg már nézett is, így a regényt könnyen közel érezhetik magukhoz. A szereplők nem tökéletesek, mindketten hibáznak, néha kibírhatatlanok, ám az egymás iránt érzett szeretetük segíti őket a nehézségek áthidalásában.

A Rosie update egy könnyed olvasmány, mely kötelező a sorozat rajongóinak. Fontos megjegyezni, hogy a folytatás hangulatvilágában kissé eltér az előző résztől, így valamivel kevesebb vicces helyzetet, ám annál több drámaibb szituációt kapnak az olvasók a folytatásban. Rosie karaktere egy új oldalát mutatja meg; valószínűleg sokak számára hiányozni fog az első részből megismert derűs Rosie, ám kétségtelenül érdekes nyomon követni, hogy hogyan változik és fejlődik a szereplők kapcsolata a közös kihívások során, még ha sokszor nem is a legjobb oldalukat mutatják az olvasók felé.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…