2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Pendercast újra nyomoz

A Pendercast-sorozat Douglas Preston és Lincoln Child szerzőpáros nagysikerű könyvsorozata, melynek immár a tizenötödik része jelent meg magyarul a Vérvörös part címmel.

A regényben Pendercast ügynök visszatér és egy különös eset körülményeinek felderítésével bízzák meg. A két szerző még a 90-es években kezdte el a közös munkát, a Pendercast-sorozat első kötete kapcsán, melyet a Paramount meg is filmesített. A legutóbbi tizenöt regényük kivétel nélkül bestsellerré vált, közülük számos az olvasási listák élére tört. A szerzőpáros néhány regényéből jelenleg egy tv-sorozatot készítenek.

A cselekmény szerint Pendercast különleges ügynök egy nap új megbízást kap; Percival Lake szobrászművész keresi meg azzal a kéréssel, hogy derítse ki, hogy kik lopták el a legértékesebb borgyűjteményét. Az ügy ránézésre meglehetősen egyszerűnek tűnik, ám Pendercast nagyobb fába vágja a fejszéjét, mint azt előzetesen gondolta. Pendercast segítőjével, Constance Greennel utazik a helyszínre Exmouth-ba, hogy megkezdhesse a nyomozást. A szobrász pincéjében egy üregre és egy csontváz darabjára bukkannak, majd a közelben később egy holttest is előkerül. Pendercast elhatározza, hogy segíti a rendőrség munkáját, nem is sejtve, hogy olyasvalamire akad, amire legsötétebb rémálmában se gondolt volna…

Preston és Child mesteri módon fokozzák a végletekig az olvasók feszültségét és tartják folyamatosan fenn az érdeklődést. Valószínűleg részben ennek, részben pedig a különleges főhősnek köszönhető, hogy a sorozat hatalmas sikert aratott, és népszerűsége még mindig töretlen. Gyilkosság, titkok, boszorkányok és szörnyek; a Vérvörös part izgalmas cselekménye és hangulata kétségkívül kellemes borzongással tölti majd el az olvasókat, akik olykor felnevethetnek olvasás közben, hiszen a sokszínű regényt humorral is átszőtték a szerzők.

A regény dinamikája könnyen magával ragadja olvasóit, akik Pendercastot egy új oldaláról ismerhetik meg. Constance és és Pendercast két egymástól nagyon különböző karakter, mégis tökéletesen kiegészítik egymást a nyomozás során; Constance személyisége egyre jobban kibontakozik a regényben; egy igazán erős oldalát mutatja ezúttal.

A Vérvörös partot különlegessé teszi a különböző műfajok keveredése; a krimitől kezdve a thrilleren át egészen a horror műfajáig találhatunk elemeket a regényben, így mindazok akik ezek bármelyikét kedvelik, valószínűleg nem választanak rosszul, ha kezükbe veszik a Vérvörös partot. A regény további kérdésekkel ér véget, így kénytelenek vagyunk a következő kötetig várni, hogy mindenre választ kapjunk. A sorozat két legújabb kötete már 2016-ban megjelent angolul a Beyond The Ice Limit és a The Obsidian Chamber címmel.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…