2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
Öt nap alatt 400 millió dollár bevételt hozott a Harry Potter

Öt nap alatt 400 millió dollár bevételt hozott a Harry Potter

Öt nap alatt 400 millió dollár bevételt hozott a Harry PotterA Harry Potter és a félvér herceg közel 80 millió dolláros (15,3 milliárd forintos) bevételt ért el a hét végén az észak-amerikai jegypénztárakban, a sorozat hatodik részére öt nap alatt világszerte csaknem 400 millió dollárt (77 milliárd forintot) adtak ki a nézők. A filmet gyártó Warner Bros. stúdiónak más oka is volt vasárnap az ünneplésre: a szerda éjféltől vetítetett produkció öt nap alatt elért 159,7 millió dolláros (31 milliárd forintos) észak-amerikai kasszájával idei hazai összbevétele elérte az egymilliárd dolláros álomhatárt. Ilyen rövid idő – 192 nap – alatt ez még nem fordult elő a stúdió életében. A Paramount stúdió már július 8-án bejelentette, hogy túl van az egymilliárd dolláron.

 
A Potter-film ezzel a lendületes kezdéssel a folytatások pénzügyi történetébe is jó eséllyel bekerül majd. Egyelőre csak a minap bemutatott Transformers: A bukottak bosszúja vezet előtte; a robotos sztorira júniusban az első öt nap alatt 200 millió dollárért vettek jegyet Észak-Amerikában.

A hétvégi boxoffice-listán a Jégkorszak 3 – A dinók hajnala lett a második 17,7 millió dolláros (3,4 milliárd forintos) jegyeladással. A Transformers 2. 13,8 milliót (2,6 milliárd forintot) hozott a dobogó harmadik fokán.

A múlt heti listavezető, a Brünó mindössze 8,4 millió dollárral (1,61 milliárd forinttal) került a negyedik helyre. Sacha Baron Cohen komédiája a debütálása óta eltelt tíz napban 49,6 milliót (9,5 milliárd forintot) keresett. Az elemzők szerint a második heti szokatlanul nagy visszaesés azt jelzi, hogy a film nem tudja megközelíteni Cohen korábbi sikerét, a Boratot, s jóval 100 millió dollár alatt végez majd az amerikai mozikban.

Az ötödik a Másnaposok 8,32 millió dollárral (1,59 milliárd forinttal). A legénybúcsú kaotikus következményeiről szóló kis költségvetésű vígjáték – a gyártó Warner Bros. számára is kellemes meglepetésként – bemutatása óta már több mint 235 millió dollárt (45 milliárd forintot) hozott.

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…