2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Múltidéző utazás – egy másik Damaszkusz

A nemzetközileg ismert, díjnyertes szerző Holly Payne regényei számos nyelvre lettek lefordítva, és több országban kerültek kiadásra. Nem véletlen az sem, hogy az újságírói diplomával rendelkező, kiváltképpen tehetséges Payne, napjainkban az írást kiegészítőleg írótréningeket is tart a fejlődni vágyóknak. A Damaszkuszi rózsa című regénye egy tizenharmadik századi történet a szeretetről és az útkeresésről.

A történet szerint Rúmí a tanítómester egy sebesült lányra talál, és sokak rosszallása ellenére a szárnyai alá veszi; a nehéz sorsú lányt Damascenának kereszteli a damaszkuszi rózsa után; a rózsák képvilága átszövi az egész regényt. A törődésnek köszönhetően a lány gyógyulni kezd és egyre erősebb kötelék fonódik közte és tanítója között. Payne regényén keresztül kiváló lehetőséget ad olvasóinak, hogy megismerjék Rumi költészetét.

A Damaszkuszi rózsa olvasásához egyszerű a recept; egy forró tea, meleg takaró, kényelmes fotel és nyugalom, hogy gond nélkül elmerülhessen minden olvasó a regény spiritualitásában. Ha már minden körülmény adott, ideje belefeletkezni az egyedi, mesteri módon megírt, érzékekre ható történetben. Payne rendkívül fordulatos regényében meghatározó a szereplők jellemfejlődése. Mindemellett, fontos szerepe van a hitnek, mely nem egy konkrét vallásot takar ez esetben, hiszen ez annál sokkal általános érvényűbb.

Payne nem csak a történelem életrehívásában jeleskedik; aki regényét olvassa, képtelen lesz nem észrevenni, hogy az írásban is mennyire tehetséges az író, hiszen gyönyörűen, szórakoztatóan és lebilincselő stílusban láncolja magához olvasóit az olvasóit. A Damaszkuszi rózsa egy igazán spirituális olvasmány, melyben nagy jelentőséget kapnak a látomások és a lélek változásai. Payne mesteri módon szövi a történelmi hátteret fikciójába, s így olvasói könnyen el tudnak majd veszni a könyv tizenharmadik századi, különleges világában.

A Damaszkuszi rózsa egy fontos leckét tanít az életről: napjainkat mindig a szeretet kell, hogy uralja, még a kilátástalan helyzetekben és félelem esetén is. Payne regénye nem csupán szórakoztatja, hanem tanítja is olvasóit, akik a leírások alapján sokat megtudhatnak a korról, melyben a regény játszódik, továbbá az érdeklődők több, mint ízelítőt kapnak a tizenharmadik század hangulatvilágáról. A Damaszkuszi rózsa egy különleges, spirituális olvasmány, mely észrevétlenül simogatja az olvasók lelkét, s melynek világa kétségtelenül hiányozni fog a regény elolvasása után.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek