2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Mobilalkalmazás orvosok helyett

Cook nem csupán a New York Times bestsellerlistájának örökös tagja, valamint a világ egyik legismertebb írója, hanem az orvosi krimi koronázatlan királya.

Közel 400 millió példány talált már gazdára Cook regényeiből világszerte, a Kóma című regénye bizonyára sokak számára ismerős legalább hallomásból. A globális népszerűségnek örvendő szerző – akinek már több könyve megfilmesítésre került –, legújabb regénye, a Mobil egy igazán ijesztő világgal szembesíti az olvasókat. A világ, ahol a technológia fejlődése megállíthatatlan, és az orvosokat egy telefonos applikáció helyettesíti, akár egy valós jövőkép is lehet.

A regénye cselekménye szerint, az információs technológiában történő átfogó változások miatt lehetségessé válik, hogy az okostelefonok orvosként funkcionáljanak; az iDoc nevű alkalmazás az adott beteg igényének megfelelő szolgáltatást nyújt, diagnózisokat állít fel és folyamatosan követi a páciensek életjeleit, így az orvosok szerepe is teljesen megváltozik. George Wilson saját szemével követi nyomon a számára ijesztő változásokat; az iDocot tesztelő menyasszonyát holtan találja maga mellett egy reggel, majd egyre több az applikációt tesztelő beteg hal meg. George elhatározza, hogy fényt derít a halálesetek okára…

Cook jártassága a témával elképesztő, így azokat az olvasókat, akik még nem olvastak tőle, bizonyára könnyen lenyűgözi. A cselekmény mozgalmas és gördülékeny, így aki egyszer kezébe veszi a Mobilt, valószínűleg nehezen fogja majd letenni. A regény főszereplője, George valószínűleg megosztja majd az olvasók véleményét, hiszen annak ellenére, hogy orvos és rendkívül intelligens, sokszor meglehetősen naiv. A regény befejezése az olvasóra bízza az értelmezést.

Regénye témájánál fogja aktuális, hiszen mindannyian nap mint nap szembesülünk azzal, hogy hogyan vannak hatással a technológiai vívmányok életünkre. A fejlődés ijesztő ütemű; egyre több mindenre használjuk telefonunkat, számítógépünket és egyre jobban helyettesíthetővé válnak az emberek. Cook regénye megmutatja, hogy mi történhet egy olyan világban, ahol a digitális eszközökre bízzák életüket az emberek.

Cook regényét élvezni fogják mindazok, aki szeretek a thrillereket és az orvosi thrillereket. Azoknak, akik még nem olvastak könyvet a szerzőtől, a Mobil kiváló alap lehet, a műfajjal és a Cookkal való megbarátkozáshoz. Vigyázat: a Mobil elolvasása után, már lehet, hogy nem akarjuk többé a közelünkben tartani a telefonunkat éjszakánként és talán jobban meggondoljuk majd, hogy milyen appokat töltünk le…

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek