2024. 04. 24. szerda

György
1 EUR 394 HUF
1 GBP 457 HUF

Mindent a másságról

A Peremvilág, két egymástól meglehetősen különböző ember beszélgetése, egy sokakat megosztó témáról; a homoszexualitásról. Onagy Zoltán író, aki egész életében a hagyományos értékrendhez ragaszkodott és Gulisio Tímea, aki a másik oldalt képviseli. Zoltán jól konstruált kérdésekkel irányítja a beszélgetést, mely során az olvasó választ kap számos olyan kérdésre, melyet sosem mert feltenni vagy mely eszébe sem jutott eddig.

A két szerző kimerítő alapossággal vitatja meg a leszbikusságot és a másságot általában; nem lehet nem észrevenni Onagy Zoltán hozzáértő kérdéseit, melyek a témával kapcsolatos alapos kutatómunkáról árulkodnak. Bátran állítható, hogy a Peremvilág egy hiánypótló könyv, melyet sokaknak el kellene olvasnia, hiszen a témában jártassá, tájékozottá és emellett sokakat megértőbbé, elfogadóbbá tesz.

A Peremvilág, a másságot az életet meghatározó tényezőként mutatja be. Nem mi választjuk, mégis kénytelenek leszünk alkalmazkodni a körülményekhez, folyamatosan megküzdve környezetünk ránk vonatkozó megítélésével. Tímea a saját szemszögéből meséli el, hogy mit jelent másnak lenni, milyen nehézségekkel jár, miközben saját példákat hoz; egészen a gyermekkorától indulva mesél tapasztalatairól.

Az életrajzi jellegű könyv fejezetei mottókkal kezdődnek, melyek jelentősége, hogy elgondolkodtassanak és lassítsák az amúgy igencsak dinamikus olvasási tempót. Az interjús szerkezet könnyen olvashatóvá teszi a könyvet, hiszen az olvasó két eltérő nézetekkel rendelkező ember eszmefuttatását olvashatja, mely sokszor emlékeztet egy hétköznapi beszélgetésre. A Peremvilág sokoldalú és kimerítő; számos megközelítésből járja körbe a témát, mesélve az előítéletekről, a melegekről általában, továbbá Tímea véleményéről és érzéseiről.

A Peremvilágot érdemes kezükbe vennie mindazoknak, akik szeretnék, hogy látókörük szélesedjen, valamint, hogy újdonságokat megtudjanak a társadalmat megosztó homoszexualitásról és, hogy jobban megértsék azt. Bátran ajánljuk e könyvet homofób ismerőseinknek is, hátha sikerül néhány előítéletük leküzdése!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek