2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Megelevenednek az űrcsaták

Az amerikai Jack Campbell valójában John G. Hemry íróneve. A Rendíthetetlen Campbell új sorozatának Az elveszett flottának 2006-ban megjelent első kötete; angolul már számos folytatás került ki a boltokba. Campbell nyugdíjazott tengerésztiszt, így talán nem meglepő, hogy az említett regénysorozata military sci-fi műfajú. A tengerésztisztből íróvá avanzsálódott Campbell sikeresen bizonyítja be, hogy a Star Wars után is van élet, így regényének, a Rendíthetetlennek helye van minden sci-fi imádó polcán.

A regény története szerint a Szövetség hadban áll a Szindikátus Világokkal. Miután a Szövetség flottája csapdába esik, az utolsó esélyt az jelenti, ha szembeszállnak az ellenséggel. A hibernációból felébresztett John Geary-t a Szövetség hőseként tartják számon az első csatában tanúsított példamutató helytállásáért. Ám Geary kénytelen szembesülni azzal, hogy a flotta már nem az a flotta, amelyet ő is szolgált egykor. Vajon Geary meg tud felelni a mások által támasztott elvárásoknak és sikerül összekovácsolnia a flottát? Sikerül győzelmet aratni az ellenség felett?

Campbell elképesztő részletességgel írja le az űrcsatákat, melyek valósággal megelevenednek az olvasó szemei előtt. A Rendíthetetlen egy dinamikus cselekményű military sci-fi, élén egy kellően érdekes karakterrel, Geary-vel. Campbell kellő hangsúlyt helyez a flottán belüli konfliktusokra is, így regénye egy összetett és sokoldalú olvasmánnyá válik. A háború árnyoldala is hiteles bemutatásra kerül, így nem marad el a háborús veszteségek részletezése és a moralitás megcsömörlésének bemutatása sem.

A mellékkarakterek kidolgozása kissé hiányos, de várhatóan e hiányosság javításra kerül a folytató kötetek során. Campbell egy könnyen emészthető és szerethető történettel ajándékozza meg olvasóit, gondoskodva arról, hogy azok a regény mozgalmas cselekményének köszönhetően egy percre se unatkozzanak.

A Rendíthetetlen egy szórakoztató regény, mely könnyen elnyerheti a Star Wars rajongók és az űrháborúkat kedvelők tetszését, ám nagy valószínűséggel a legtöbb sci-fi rajongót is sikerül rabul ejtenie. Az elveszett flotta egy rendkívül ígéretes sorozat első kötete, így remélhetőleg magyar fordításban is hamar megérkeznek a további epizódok.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek