2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Magyarul is megjelenik Kamala Harris életrajzi könyve

Hogyan lett bevándorlók gyermekéből az USA első afroamerikai, női alelnöke?
Kamala Harrisszel kapcsolatban kevés dolog számít hétköznapinak, személyes története azonban egyben Amerika legjobb oldalának reprezentációja is. Az Amerikai Egyesült Államok leendő alelnökéről Dan Morain veterán újságíró írt életrajzi könyvet, mely Magyarországon a Cor Leonis Kiadó gondozásában jelenik majd meg. A Kamala útja – Egy amerikai élet című mű érdekes és inspiráló olvasmány lehet mindenki számára arról, hogyan lehet egy hátrányos helyzetű családból is a magasba törni. A könyv már előrendelhető a kiadó webshopján, valamint a nagy könyvhálózatokon.

Kamala Harris nevét aligha ismerték sokan néhány évvel, de akár még néhány hónappal ezelőtt is, a novemberi amerikai elnökválasztáson viszont eldőlt: ő lesz az ország első afroamerikai alelnöke. Az 56 éves politikus nem a semmiből emelkedett fel a csúcsra, életútja számos olyan tanulságos történetet rejt magában, amiből bárki erőt meríthet a saját életére vetítve.

A Magyarországon a Cor Leonis Kiadó gondozásában megjelenő, Kamala útja – Egy amerikai élet című önéletrajzi könyvben tűpontosan követhetjük végig a leendő alelnök felemelkedését, köszönhetően a szerző Dan Morainnek, aki Harris Kaliforniában töltött huszonöt évnyi munkásságát végig követte.

A ravasz stratéga és a nagy visszatérések királynője

Kamala Harrist és húgát egyedülálló anya nevelte fel, aki 19 éves korában emigrált Indiából az Egyesült Államokba a minőségi oktatás reményében. Az oaklandi szerény kezdeteket és a Howard egyetemen eltöltött aktivista éveket követően Harrisből szívós, okos, gyors észjárású és nagy igényeket támasztó felnőtt nő lett – egyfelől könyörtelen vitapartnerként ismert félelmetes ügyész, másfelől Kalifornia tudathasadásos kultúrájában ügyesen boldoguló politikus.

Az életrajzból kiderül, Harris hogyan vezetett be San Francisco államügyészeként innovatív módszereket az iskolakerülés leküzdésére, a bűnbandák semlegesítésére, valamint a szexmunkások védelme érdekében, hogy aztán Kalifornia első afroamerikai származású főügyésznője legyen.

Dan Morain kendőzetlenül ír a könyvben a ravasz stratégáról, aki nem fél belevetni magát Kalifornia könyöklős politikai világába, de ha kell, képes kesztyűs kézzel bánni ellenfeleivel. Megismerhetjük Harris kockázatkedvelő oldalát, amikor mindössze ötévnyi főügyészi tapasztalattal maga mögött támogatásáról biztosította az akkoriban teljesen esélytelennek gondolt Barack Obama jelölését.

De megtudhatjuk azt is, milyen zseniális kampányt folytatott Harris, amelynek eredményeképpen Joe Biden őt kérte fel alelnökjelöltnek.

Inspirálni, motiválni, transzformálni

Amerikai kiadója, a Simon and Schuster, a beiktatás napjára jelenteti meg a könyvet. Magyarországon a Cor Leonis Kiadó gondozásában jelenik meg a kötet, amely már előrendelhető a kiadó webshopján, valamint a nagy könyvhálózatokon.

Vágási Emőke, a Cor Leonis Kiadó vezetője arról beszélt, azért reagáltak azonnal az amerikai megjelentetés hírére, mert az általuk kiadott könyvek jó része az önfejlesztő kategóriába tartozik, és szlogenjük is egyezik a mű mondanivalójával: inspirálni, motiválni, transzformálni.

„Ha van történet, ami beleillik a kiadó profiljába, akkor a Kamala útja mindenképpen az. Túl azon, hogy az amerikai politika nem idegen számunkra, hiszen Barack Obama Vakmerő remények című könyvét is mi adtuk ki, a női lélek, a női vonal különösen érdekes a számunkra, és ezt az egyedülálló életutat is mi szerettük volna elhozni a magyar olvasóközönségnek. Mindenki számára érdekes és inspiráló olvasnivaló lehet arról, hogy lehet egy nagyon hátrányos helyzetből is sokra vinni az életben” – fogalmazott.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek