2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Ma lett 142 éves Budapest

1873. november 17-én tartotta alakuló ülését az egyesített Budapest Székesfőváros közgyűlése. Ennek emlékére vált ez a nap a főváros születésnapjává. Budapest hazánk szíve, ahol pezseg az élet, szebbnél szebb látnivalók vannak, nem hiába kedvelik a külföldi turisták is.

De kinek, mit is jelent pontosan? Milyen emlékek kötnek minket hozzá? A Ridikül mai adásában Kovács Ági, Für Anikó és Dr. Szívós Erika beszélgetnek arról, ők mit szeretnek  legjobban fővárosunkban.

Kovács Ági, olimpiai bajnok úszónőnknek Budapest a szülővárosa. Számos díj és kitüntetés mellett a főváros díszpolgára cím tulajdonosa is. Bármerre járt a világban Budapest a szíve csücske maradt.

-„A belvárosban nőttem fel, amikor iskolába mentem, nap mint nap a Margit-hídon kellett átmenni, tehát amikor az ember ott él, észre se veszi, hogy mennyire szép.

Én ezzel akkor szembesültem, amikor 4 évre elköltöztem, és mikor hazajöttem az első 4 hónapos távollét után rájöttem, mennyire hiányzik minden. A város, a családom és minden, ahogy van, és amikor először mentem át újra az Erzsébet hídon, és megláttam a Citadellát és emlékszem ilyen téli, párás idő volt, elsírtam magam, hogy ITTHON vagyok. Ahhoz hogy az ember ezt érezze, kicsit el kell mennie.”

Emellett megtudhatjuk Ágiról, hol tanult meg úszni, Für Anikó pedig elmeséli, Buda és Pest mely rejtett kis zegzugaiban szeret a legjobban sétálni.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek