2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Londoni nyomozás a fold alatt

A Föld alatti suttogás Ben Aaronovitch Peter Grant című könyvsorozatának harmadik kötete. Az olvasók a sorozat korábbi két részéből, a London folyóiból és a Soho felett a holdból már megismerhették a két címszereplőt: Peter Grant mágustanoncot, valamint Nightingale főfelügyelőt.

A Föld alatti suttogásban is az ő történetük folytatódik; egy újabb bűntény elkövetőjére kell rábukkanniuk. A krimi-elemekkel gazdagított urban fantasy sorozat mindazok számára megfelelő választás, akik könnyed kikapcsolódásra vágynak, mi több, az angol humor sincs ellenükre.

A cselekmény szerint, a rendőrök a londoni Baker Street metróállomáson egy amerikai cserediák, James Gallagher holttestére bukkannak. Az ügyet tovább bonyolítja, hogy az áldozat egy szenátor fia, így a család mindenképpen a gyilkosság végére akar járni. Gondot jelent azonban, hogy senki nem tudja, hogy milyen mélyre kell ásniuk, kivéve a közrendőr és mágustanonc Peter Grantet. Nightingale főfelügyelő támogatásával Grant neki kezd a nem kis kihívást jelentő nyomozásnak, mely során feltérképezik London legrégebbi, sötét titkokat rejtő metróhálózatát.

Aaronovitch sorozatának legújabb magyarul megjelent darabja ismét egy roppant könnyed, szórakoztató és humorral átszőtt regény, mely érdekes karakterei és cselekménye segítségével könnyen magához láncolja az olvasókat. Peter Grant egy rendkívül szimpatikus karakter, aki könnyen belophatja magát az olvasók szívébe, gyors észjárásával, szellemességével és nem utolsó sorban fergeteges humorával.

Az olvasók ismét jobban megismerhetik Londont, így a város szerelmesei számára valószínűleg e tény különleges vonzerővel bír majd (főleg, ha nem bánják, hogy ezúttal a fókusz elsősorban a csatornarendszeren és metróhálózaton van). Aaronovitch regénye, más urban fantasyhoz hasonlóan, mesterien szövi össze a fantáziavilágot a városi környezettel, sőt az író élvezhető módon képes a történelemről vagy akár régi épületekről is írni.

A Föld alatti suttogást nem érdemes kihagyni mindazoknak, akik már ismerik a sorozat korábbi köteteit, valamint az urban fantasy rajongói is bátran adjanak neki egy esélyt. Habár a kötetek lazán kapcsolódnak egymáshoz, a legszerencsésebb az, ha sorrendben olvassák őket, hiszen az egyes kötetekben, fokozatosan lehet egyre többet megtudni a karakterekről, és a történet bizonyos előzményeinek ismerete is fontos a folytatás szempontjából.

A regény valószínűleg elnyeri majd mindazok tetszését, akik egy könnyed, szórakoztató olvasmányt és nevetéssel teli órákat keresnek. A sorozatnak már további részei jelentek meg angolul, melyek alighanem hamarosan Magyarországon is elérhetőek lesznek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…