2024. 07. 27. szombat

Olga, Liliána
1 EUR 391 HUF
1 GBP 463 HUF

Légy erős és ragyogj!

Tóth Vera az október elején megjelent könyvében a Gyémántban, őszintén beszél az elmúlt évtized hullámvölgyeiről és hullámhegyeiről.

A népszerű énekesnő a nyilvánosság szeme láttára vált felnőtté, és meglehetősen hirtelen szakadt nyakába a hírnév. Személyes hangvételű könyvéből erőt meríthetnek mindazok, akik hasonló cipőben járnak, mint ő egykor. Vera mesél és erőt ad másoknak, arra biztat mindannyiunkat, hogy csiszoljuk a bennünk rejlő gyémántot és merjünk szembenézni a megpróbáltatásokkal. Még ha sokszor roppantul nehéz is, akkor se adjuk fel, mert erősebbek vagyunk, mint gondolnánk, megtörhetetlenek vagyunk – akár a gyémánt.

Vera nehezebb időszakon ment keresztül, mint azt sokan gondolnánk; meg kellett birkóznia a hírnévvel, párkapcsolatokkal, ráadásul gyakran szétszedte a média is – és ha mindez még nem lenne elég, testvérével, Tóth Gabival sem volt mindig felhőtlen a viszonya az utóbbi évtizedben. Szerencsére az énekesnőnek sikerült segítséggel kikecmeregni a gödörből, és most elmeséli az időszak nehézségeit és pozitívumait, hogy rajongói jobban megismerhessék és megértsék őt, remélve, hogy a saját példáján keresztül talán másoknak is segíthet, amikor életük mélyponton van.

Vera éjszakánként dolgozott a számára rendkívül fontos könyvön, sokszor még szeretteit is hanyagolva. Úgy tűnik, hogy a feszített munka meghozta gyümölcsét; Vera könyve bölcs, szívhez szóló és nem utolsó sorban érdekes. Az érdeklődők számos újdonságot tudhatnak meg a fiatal tehetségről, és természetesen az énekesnő által használt gyémántmetafora is kibontásra kerül.

A Gyémánt a Megasztár egykori győztesének az öt évvel ezelőtti összeomlását és az abból való kilábalását meséli el olvasóinak, a kezdeti reménytelenséget, apátiát, majd a gyógyulás felé vezető utat és végül a harmóniát. Vera küzdelme példaértékű, így talán nem is csoda, hogy könyvével segíteni szeretne mindazoknak, akiknek lehet. Az énekesnő élete legnagyobb mélypontján, egy ritka betegségben, deperszonalizációban szenvedett, s mindössze 26 éves volt még akkor.

Tóth Vera könyve kiemelkedik a tucat celebkönyvek sorából a személyes hangvételével és őszinteségével. Rajongóknak kötelező, és mindazoknak ajánlott, akik kíváncsiak arra, hogy milyen kihívásokkal nézett szembe, és hogyan küzdött meg a nehézségekkel egy ismert hazai énekesnő, aki valójában pont ugyan olyan, mint mi; a boldogságot keresi az élet útvesztőjében.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Best of Program
2024.augusztus 8–31., Magyar Képzőművészeti Egyetem, Barcsay terem, Aula (1062 Budapest, Andrássy út 69–71.)   augusztus 8. csütörtök, 19…