2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kis szakácsok akcióban

{rokcomments}A gyerek- és ifjúsági könyvek íróinak vállát némi felelősség nyomja abból a szempontból, hogy szerepet játszanak az olvasás megszerettetésében (vagy éppen megutáltatásában) a fiatalokkal.

Kate Hannigan ars poeticája természetesen az előbbi, több okból is nemesnek tekinthető célt szolgálja Willow és Delia kalandjaival. Ráadásul az Édes vakáció révén még a konyhában sürgölődéshez-forgolódáshoz is meghozhatja a gyerkőcök kedvét.

A koncepció egyszerű alapokon nyugszik: két unokatestvér napjainak lehetünk tanúi a nyári szünetben, amely csupa érdekes és izgalmas dolgok történnek, így sosem unatkoznak. A mostani szünidő különösen különleges: Nagynénjüknek esküvője lesz, aki koszorúslány-szerepet szánt a lányoknak. Ez minden lány álma, ha nem kéne ronda, pink színű ruhát viselniük, amit korban már túlnőttek. Mivel Deliának és Willow-nak érthetően nincs ínyükre nevetséges dressz, ezért igyekeznek kibújni a feladat alól. Meg is találják a megoldást: Minden főző- és sütőtudományukat bevetik, azt remélve, hogy sikerül annyira lenyűgözniük Rosie nénikéjüket, hogy végül a fogadás büféjéért feleljenek. Ám a dolgok mégsem úgy alakulnak, mint szeretnék.

Willow és Delia legjobb barátnőkként nagyszerű párost alkotnak. Willow nagy álmodozó, kellőképpen eszes és találékony, hogy merész ötletekkel álljon elő. Az ő személyiségét ellensúlyozza, illetve egészíti ki a gyakorlatias Delia a barátnője elképzeléseinek megvalósítása által. Mindezek ellenére Willow nagyratörő ötletei és Delia logikus gondolkodása sem mindig elég ahhoz, hogy úrrá legyenek a felrobbanó turmixgép vagy a rakoncátlan kisöcs okozta felforduláson.

Az Édes vakáció abszolút szórakoztató történet a gyerekek számára; akár még esti mesének is kiválóan beválik. A baconimádó kutya is számos vicces pillanatot okoz a lányok botladozásain kívül. Egy kis extra meglepetéssel is készült Kate Hannigan: A kis szakácsok süteményeinek receptjei megtalálhatóak a könyvben, így a szülők és gyerekek akár együtt megsüthetik a finomságokat.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek