2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kárpátaljai kedvcsináló

Fucskár Ágnes és Fucskár József Attila, két tehetséges fotós, akik képeik segítségével életre keltik a Kárpátalját, mindazok számára, akik kezükbe veszik az idén megjelent albumukat. A fotósorozatuk több mint néhány hétköznapi tájkép, hiszen hitelesen mutatja be azt a különleges vidéket, ahol számos nemzetiség él együtt, rendkívül színes kultúrával és hagyományokkal.

Aki azt hiszi, hogy ebben az albumban csupán hegyekről, erdőkről készült fotók kaptak helyet, nagyon is téved. A Kárpátalja különleges természeti adottságai mellett, számos vár, várrom és jellegzetes épület színesíti a tájat, így talán érhető, hogy miért annyira izgalmas fotótéma e hegyvidék. A Kárpátaljában ered második legnagyobb folyónk, a Tisza, továbbá ott található Ukrajna legmagasabb hegycsúcsa is.

Mindezeket figyelembe véve, nem véletlen, hogy e gyönyörű vidék rendkívül vonzó célpont a turisták számára. Fucskár Ágnés és Fucskár József Attila fáradtságos munkájának gyümölcse hiteles képet fest a sokak által nem kellően ismert térségről. Az album erőssége, hogy több oldalról mutatja be a Kárpátalját, így aki kezébe veszi, kellő tájékozottsággal rendelkezik majd az említett vidékről miután végiglapozta a könyvet, mi több, minden bizonnyal kedvet is kap majd, annak meglátogatásához.

A Kárpátalja csöndes szemlélője volt a történelem viszontagságainak, így területe négy különböző országhoz is tartozott már a történelem viharosabb korszakai során. Éppen ezért nem véletlen, hogy e tájegység sok érdekességgel fog szolgálni mindazoknak, akiket érdekel a történelem, a kulturális sokszínűség és a tradíciók.

Helye van az albumnak mindazoknál, akik szeretnek túrázni vagy éppen egy érdekes kirándulási úti cél után kutatnak. A két fotós sikeresen kalauzolja el az érdeklődőket a Kárpátalja vidékére, miközben nem csupán a tájban gyönyörködhetnek az olvasók, hanem megfigyelhetik, hogy miből lesz a cserebogár, avagy, milyen látásmód szükséges ahhoz, hogy a jó fotó megszülessen és, hogy mitől is olyan különlegesek az album képei.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek