2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
Indul a Sziget fő programja: 200 fellépő 55 helyszínen

Indul a Sziget fő programja: 200 fellépő 55 helyszínen

Indul a Sziget fő programja: 200 fellépő 55 helyszínenA „mínusz egyedik” és a „nulladik” nap után ma megkezdődik a budapesti Sziget fesztivál fő programja: öt napja alatt 55 programhelyszínen összesen csaknem kétszáz fellépő várja a Hajógyári-szigetre kilátogatókat. A nagyszínpadon szerdán délután lép fel a Nouvelle Vague, este pedig Lilly Allen rajongói örülhetnek kedvencüknek. Az idei fesztivál legnagyobb zárt programhelyszínén, az A38-Wan2 sátorban a fesztivál első napján mások mellett a Harcsa Veronika Quartet és Zagar zenél. Az új „magyar nagyszínpadként” bemutatkozó MR2 Színpadon többek között a Kispál és Borzot, valamint a 30Y-t hallhatja a közönség. A keményebb dallamok kedvelőinek például a Backyard Babies, az elektronikus zene szerelmeseinek pedig José Padilla is játszik.
 
Idén több ország is fókuszba kerül a fesztiválon. A vasfüggöny és a berlini fal lebontásának 20. évfordulója alkalmából vendégeskedik Németország a Szigeten, ahol egy 50 méteres fal vár a művészek és a szigetlakók alkotásaira, üzeneteire és firkáira. Izrael és Japán is a diplomáciai kapcsolatok felvételének, illetve újrafelvételének évfordulója kapcsán jelenik meg: a magyar-japán kulturális év részeként például harcművészeti és táncelőadásokat láthatnak az érdeklődők, de szerdán egy szakés hordót is feltör a Szigeten a japán nagykövet.

Spanyolországból a katalán régió mutatkozik be: a Guixot de 8 interaktív szoborparkja mellett a La Fura dels Baus direkt a Szigetre létrehozott látványszínházi produkciójában gyönyörködhetnek esténként a látogatók.

Idén is lesz Civil Sziget: a rendezvény öt napja alatt mintegy hatvan szervezet települ ki a Hajógyári-szigetre. Több helyszínt is szenteltek az idén Pécsnek, hiszen a baranyai megyeszékhely jövőre Európa egyik kulturális fővárosa lesz. Újdonság a Hungarikum Falu, ahol a magyar népművészet, kézművesség és gasztronómia mellett különböző népszokásokkal is megismerkedhetnek az érdeklődők.

Emellett sport és egyéb kulturális, szórakoztató programok, például minden nap jóga és brazil szamba workshop, számítógépes és játékos vetélkedők várják a szórakozni vágyókat.

 
(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…