2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Időutazás Luke Skywalker villamosán

Az „Akkor még más volt minden” – sztorik a miskolci tömegközlekedés históriájából című filmet szerdán este 7-kor adják a filmfesztiválon. Mennyi idő alatt éri utol a sárga vagy kék miskolci szerelvény a Millennium Falcont? Kell hozzá épp harminc év. Előbbiek viszont már 113 éve futnak, utóbbi pedig csak a (képzeletbeli) jövő.
Szatmári György köti össze a két idősíkot és közlekedési módot. Ő ült be ugyanis az MVK cégtörténeti filmjének alkotói által eszkábált időgépbe, hogy végigsuhanjon a borsodi megyeszékhely közlekedéstörténetén, egy-egy ponton megállva, s elmesélve, mit láthatunk ott. Pontosabban, elmeséltetve a korhű sztorikat az eredeti szemtanúkkal.
Ugyanő volt – és innen a sajátos párhuzam forrása – a Star Wars Luke Skywalkerének első magyar hangja A Birodalom visszavágban (1980). A színész a két különös (szinkron)szerepe közötti időszakről mesél abban a színpadi beszélgetésben, amely az „Akkor még más volt minden” című filmnek a Miskolci Filmfesztivál programjába illesztett vetítését kíséri, szeptember 15-én, szerdán este 7 órakor. A helyszínen a film DVD-változata is megvásárolható lesz.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek